Page 47 - Hud&Helse nr. 1/2022
P. 47

 Treff med julebukett
Psoriasis- og eksemforbundet Fredrikstad avholdt sitt julemøte i Sanitetshuset den 2. desember med 25 personer til stede.
Tekst: Unni Skatdalen , PEF Fredrikstad
Vår mangeårige leder, Leif Jørgensen, ønsket alle velkommen og refererte til foreningssaker i året som har gått, som blant annet tur til Roseslottet og åpent møte på Holmen. Fra dette møtet nevnte han spesielt innlegget til brukerombudet i Fredrikstad kommune, som kan kontaktes ved behov og som kan være til stor hjelp.
Scenen ble så overlatt til Line, som driver Floriss­ forretningen på Hassingen. Hun satte sammen to flotte julegrupper og en nydelig julebukett med roser og nelliker. Rosene i forretningen kommer fra Kenya og har holdbar­ hetsgaranti på sju dager. Dette ble gjort i en fei – fagfolk får det til å se så enkelt ut!
I løpet av de to siste årene er tre tidligere aktive medlem­ mer gått bort, og de ble minnet med ett minutts stillhet: Øystein Bakken, Per Martinsen og Yngvar Jamissen. Et par juleviser ble sunget, og så var det tid for snitter og kaker, som smakte deilig!
Tradisjonen tro ble det loddet ut blomster og gaver fra medlemmene samt dekorasjonene som Line hadde
laget. Som vanlig hadde vi et veldig hyggelig møte, som ble avsluttet med at vi sang «Deilig er jorden», før Leif ønsket oss vel hjem og en god jul til alle!
På julemøtet til PEF Fredrikstad var det julebukett, bevertning, utlodning og sang på programmet
Bowling med PEF Romsdal
I 2019 hadde PEF Romsdal søkt og fått innvilget midler fra Sparebank1s «Sofakampen», hvor målet var aktiviteter som fikk folk opp av sofaen for å være aktiv.
Tekst og foto: Kristine Midtsæter, leder i PEF Romsdal
PEF RUNDT
  På årsmøtet til PEF Larvik og Sandefjord ble Svein Kvalevåg takket av etter
38 år av leder Arnhild Andersen.
 På grunn av covid­19 ble aktivitets­ dagen utsatt, men 20. november i fjor fikk vi endelig gjennomført det. Da ble det sendt ut invitasjon til alle medlemmer i PEF Romsdal til en morsom dag med bowling i Molde, og det var helt gratis!
Vi oppfordret alle til å ta med seg sine venner, naboer og andre bekjente. Vi rigget oss til med roll­ups og lagde en egen PEF­sone i bowlinghallen. Over 20 personer deltok, og alders­ spennet var stort. Dette var gøy for barn, unge, voksne og eldre! Det ble
servert pizza og drikke, og tilbake­ meldingene fra deltakerne var ute­ lukkende positive.
Vi i styret synes også dette var veldig gøy. Etter arrangementet fant vi ut at vi bare hadde brukt halvparten av midlene. Vi sendte rapport til Sparebank1 og spurte om å få ut­ betalt hele beløpet, da vi gjerne ville arrangere en bowlingkveld til. Vi fikk innvilget dette, og vi kommer til å arrangere en ny bowlingkveld i 2022. Det gleder vi oss stort til!
 HUD & HELSE 1/2022 47















































































   45   46   47   48   49