Page 33 - Pasientens stemme i 60 år
P. 33

Tilbakeblikk fra kontoret
Jeg begynte i forbundet 1. november 1985. Vi hadde kontorlokaler i en liten leilighet i tredje etasje i Steners gate (uten heis) og lager i bakgården – sen- tralt i byen. Else Repål var sjefen på kontoret, Arne H. Jenssveen var nyvalgt forbundsleder. Regnska- pet ble ført av Gudrun Forsberg.
Mine oppgaver besto av skriving av saksdokumen- ter (etter manus) og diverse brev. Det er eksotisk å tenke tilbake på min første skrivemaskin, en manu- ell Remington (uten rettetast). Ajourføringen av medlemmer besto den gangen i å registrere all akti- vitet på papir. Vi sendte inn og ut adresseendringer til et datafirma som besørget kjøring av fakturaer for oss, samt utkjøring av medlemsbladet Psoriati- keren og etiketter til lokallagene.
Vi drev med lotteri den gangen også, og vi hadde en stor jobb med utsending og ikke minst dra til Oslo politikammer som sto for trekning av vin- nerne. Vi pakket og sendte ut mange brosjyrer til legekontor og sykehus, samt lokal- og fylkeslag. Det var mange tunge løft, lasting av esker på tralle og å gå til Vaterland postkontor.
I 1987 ble datamaskin innkjøpt. En dataingeniør laget et medlemssystem til oss, og en ny verden åpnet seg!
4. januar 1990 flyttet vi fra sentrum til Helsfyr og til Grenseveien 86 A. Flyttingen ble gjennomført med god hjelp fra lastebilsjåfør i Oslo-foreningen, samt at ektemennene til Else og meg hjalp godt til, et godt stykke dugnadsarbeid ble utført. Forbundsleder Arne hjalp også godt til. Han sørget blant annet for at det ble fraktet lagerhyller fra hans tidligere arbeidsplass i Flyvåpenet i Kristiansand. Lastebilen ble kjørt av ung mann fra Romeriks-avdelingen, og Arne sørget for å montere alle hyllene på lageret vårt.
Vi kjøpte også inn et regnskapssystem, som vi gjen- nom årene har hatt tre personer ansatt med ansvar for føringen. I 1996 inngikk vi samarbeid med et regnskapskontor som tok over all føring, og vi kon- terte alle bilag og fikk ferdige rapporter tilbake.
I nytt kontor i Grenseveien på Helsfyr i Oslo i 1990: organisasjons- sekretær Mette Magnusson (t.v.), medarbeider Bodil Moen og generalsekretær Else Repål.
Vårt nåværende regnskapskontor fører all lønnen vår, resten har vært ført av meg. Vår nåværende revisor, Odd Ivar Lytomt, overtok ansvaret for revi- sjon i 2012. Han overtok etter sin far, Ivar Lytomt, som hadde vært vår revisor fra 1985. Vi har hatt og har et meget godt samarbeid med vår revisor.
Opp gjennom årene har vi hatt samarbeid med to enkeltmannsforetak som har utviklet medlemssys- tem for oss. Deretter inngikk vi samarbeid med et større datafirma som utviklet et medlemssystem for oss etter våre ønsker. I 2013 inngikk vi samarbeid med vårt nåværende medlemssystem som er nett- basert og som gir mulighet for lokallag å logge seg på og ta ut rapporter.
Lokal- og fylkeslag har gjennom årene vært meget generøse med gaver til Psoriasis- og eksemforbun- det (PEF) øremerket utvikling av våre datasystemer, og dette har kommet godt med. Lagene har også gitt penger til PEFs forskningsfond.
Det har ikke vært – og er fortsatt ikke – noe lat- mannsliv å jobbe i PEF. Jeg synes det er viktig å få fram at opp gjennom årene har det vært utført mye frivillighet også fra oss ansatte.
  33
 Psoriasis- og eksemforbundet 60 år





















































































   31   32   33   34   35