Nytt fra forbundet
2/2022

Kurs for besteforeldre som er pårørende

Lørdag 29. oktober inviterer vi besteforeldre til kurset «Godt voksne smørehelter» for å vise praktisk gjennomføring av behandling.

Tekst:
Thea Kristine Lande

Rådgiver i Psoriasis- og eksemforbundet

Kurset arrangeres av Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) vil finne sted på FI-senteret (Funksjonshemmedes informasjonssenter) i Bergen, og vi er så heldige å få med oss en sykepleier fra hudavdelingen på Haukeland universitetssjukehus. Det er hun som skal holde kurset for oss!

Hovedmålgruppen for prosjektet er dere over 65 år som har barnebarn eller andre nærstående barn som har en hudsykdom.

Filmer deler av kurset

Kurset vil være for dere som har behov for kunnskap til å gjennomføre riktig behandling, for å gi barnets foreldre trygget og gjøre dere selv trygge til å passe på barnet. På kurset får deltakerne praktisk gjennomføring av behandling, og vi går gjennom disse temaene: smøring (med og uten kortison), behandling av kløe og smerter, bandasjering, våtbandasjer, oljebad, behandling av infisert eksem og flassfjerning ved psoriasis. Den første delen av kurset vil filmes, slik at flere kan få muligheten til å få med seg deler av kurset. I den andre delen av kurset blir det erfaringsutveksling og øving, og den delen blir ikke filmet.

Gratis kurs

Det vil være plass til 25 deltakere på dette kurset, og man kan gjerne komme sammen som par om man ønsker det. Kurset er gratis, og det er førstemann til mølla. Vi krever ikke at du som pårørende er medlem i Psoriasis- og eksemforbundet, men vi ønsker at barnet er medlem. Kjenner du noen dette kurset kunne vært nyttig for, men som kanskje ikke får med seg denne informasjonen? Da setter vi stor pris på om du deler dette med dem. Vi stiller med lunsj, kaffe og snacks gjennom kursdagen. Påmelding til kurset finner du på hudportalen.no, og påmeldingsfristen er 15. oktober. Ta kontakt med thea.lande@pefnorge.no dersom du har spørsmål om dette prosjektet – og takk til Stiftelsen Dam som gjør dette mulig.