Nytt fra forbundet
3/2022

Ny organisasjonsrådgiver på plass

Med god erfaring som likeperson gleder Arve Josefsen seg til å styrke likepersonstjenesten i Psoriasis- og eksemforbundet.

Nyansatte Arve Josefsen gleder seg til å styrke likepersonstjenesten i forbundet.

Arve Josefsen var på plass allerede i juni som ny organisasjonsrådgiver i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF). Det var oppgavene med likepersonsarbeidet og oppgradering av medlemsregisteret i PEF som spesielt fristet han til å søke på den ett-årige prosjektstillingen.

– Jeg er selv likeperson i en annen pasientorganisasjon, Multippel sklerose-forbundet (MS-forbundet). Da jeg så at stillingen i PEF blant annet besto i å ha ansvar for likepersonsarbeidet, så ble jeg interessert. Og da stillingen i tillegg inkluderte ansvaret for «medlemsreisen» i et oppgradert medlemsregister, så kunne jeg ikke gjøre annet enn å søke. Så nå sitter jeg her og gleder med til fortsettelsen – ikke minst gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med dere i organisasjonen og spesielt det som skjer hos alle dere i ulike lokal- og fylkeslag, forteller PEFs nye organisasjonsrådgiver.

Han er i gang med å finne løsninger for å oppgradere medlemsregisteret i PEF, og han vil også jobbe med å forbedre betalingsløsninger samt utarbeide en ny og forbedret «reise» fra mulig medlem til betalende medlem, og aktiv frivillig og tillitsvalgt i organisasjonen.

– Videre vil oppfølging av vår aktivitetsbank være viktig, samt at jeg skal bidra til stimulering av aktivitet i lokal og fylkeslag, forteller Arve.

Arve vil også ha ansvar for PEFs likepersonsarbeid, noe han vil holde i samråd med forbundets likepersonsutvalg. I 2022 og 2023 vil vi blant annet utvikle nettkurs og videreutvikle vår chattetjeneste for likepersoner.

– Og jeg skal også bistå i arbeidet med å initiere og søke midler til nye prosjekt.

Sunnmøringen som møtte en svenske

Arve er en sunnmøring fra Ålesund. Han skulle bo maks to år i Oslo og på Østlandet, da han flyttet dit i 1994.

– Jeg bor her ennå, og nå bor jeg i Oppegård utenfor Oslo. Det kan skyldes at min svenske kone kom inn i bildet en gang sent på 90-tallet. Sammen har vi fått to barn som nå er 16 og 20 år.

Sunnmøringen har jobbet mange år i mediebransjen, først ukeblader og senere i RiksTV. I RiksTV jobbet han med tiltak for best mulig å ta vare på kundene, og han skrev blant annet nyhetsbrev som skulle være mest mulig relevante for mottakeren.

– Før jeg kom til PEF, arbeidet jeg på Universitetet i Ås i en ett-årig prosjektstilling med spesielt ansvar for tidligere studenter. Jeg var også lærervikar en periode i grunnskolen før jeg begynte i PEF.

Fant hobby etter impulskjøp

– Hva gjør du på fritiden når du ikke jobber i PEF?

– Mye av tiden går til vanlige familiegjøremål. Jeg forsøker å trene litt, og min store hobby er golf. Jeg trodde absolutt ikke golf var noe for meg. Men da jeg passerte en sportsbutikk for noen år siden og det lyste en stor plakat mot meg som sa «ALT GOLFUTSTYR 70 %», så gjorde jeg et av mine få impulskjøp. Men som sunn­møring skjønte jeg at dette var en god deal – takk for det. Ellers bruker jeg tid som tillitsvalgt i min lokale MS-forening. Jeg er også likeperson, og har ansvar for dette i mitt lokallag. Noe mer meningsfullt enn å hjelpe andre finnes ikke, understreker Arve.

I sommer har han også brukt tiden sin på litt mer huslige sysler.

– Vi har malt huset i sommer – det tok også litt av fritiden.

En klassiker

– Til slutt et klassisk spørsmål til ansatte i PEF: Har du noe forhold til hudsykdommer eller psoriasisartritt?

– Nei, det har jeg ikke. Men jeg hadde heller ikke noe forhold til MS før jeg fikk det eller til golf før jeg begynte med det. Dette er nå blitt ting jeg brenner veldig for. Så med litt tid, god opplæring og en smule nysgjerrighet så tror jeg at dette kommer til å gå bra. Jeg gleder meg i alle fall!