Aktivitet
4/2022
Reisebrev

På seniortur til Gran Canaria

Ni spente seniorer fra 65 til 91 år ble møtt av reiseledere på Gardermoen for å dra til Valle Marina på Gran Canaria.

På flyplassen på Gardermoen ble vi møtt av reiselederne Sissel, Sanna, Thea og Heidi som ville ha ansvar for aktiviteter, trening og foredrag på oppholdet på Gran Canaria. I to uker skulle ni personer i ulik alder og form få tips og råd for en bedre hverdag.

Lederne la opp til økter der vi alle deltok – ut fra form og «tilstand». Det ble styrketrening, tabata og bassengtrening etter foredrag om fysioterapi, mestring, søvn, kosthold og betydningen av fysisk aktivitet. Noen startet dagen med å gå tur før frokost, før treningen begynte. Mobilitet og balanse var også lagt inn her.

Gruppa fungerte godt og vi hadde sosiale samlinger rundt frokostbordet, og vi avtalte middager og turer slik at alle hadde noen å spise, shoppe og bade sammen med. Det var godt og varmt, og det var bading og soling hver dag. Vi hadde utflukt til Mogan, marked og besøk i ei grotte til kunstneren Edith Claussen. Hun og familien hadde bodd i ei grotte i fjellsida ovenfor Mogan i flere år. En annen utflukt var til Maspalomas for de som ville være med dit.

Denne turen kan vi trygt anbefale – vi hadde to flotte uker med trivelige og flinke ledere.

Hilsen de to absolutt fornøyde deltakerne Gunn Grav Graffer og Stein Johnny Heggestad