Page 3 - Hud&Helse nr. 3/2020
P. 3

Innhold
6Folkehelseinstituttet regner med en vinter med vanlig influensa. Helsemyndighetene oppfordrer de av oss som tilhører risikogruppene, til å ta influensavaksine.
11
Er det noen forskjell på å ha psoriasis, psoriasisartritt, atopisk eksem, HS eller kronisk urtikaria som barn enn som voksen? Både ja og nei, sier fagpersonene.
22
Sondre Johnsen var på behandlingsreise i mars og måtte reise tidligere hjem på grunn av koronaviruset. Han anbefaler andre barn med psoriasis om å søke på behandlingsreiser til utlandet.
6 50
Tenker du at det kunne ha vært fint å snakke medensomvethvadetvilsiålevemeden kronisk sykdom? Psoriasis- og eksemforbundet har et nettverk av personer som kan gi råd, tips eller bare høre på det du vil si.
32
 11
32
Visste du at det finnes et eget register for hidradenitis suppurativa (HS)? HISREG er et nasjonalt medisinsk kvalitetsregister som ble etablert for å bidra til bedre behandling og omsorg for pasienter med hudsykdommen HS.
    22
  Hilsen fra redaktøren
Å vokse opp med psoriasis
Å ha et kronisk sykt barn Barneoppgaver
To tenåringer med hver sin sykdom Superhelten The Urban Legend
s. 5 s. 8 s. 16 s. 20 s. 22 s. 24
Tegneserie om hudsykdommer Hudlegen har ordet
Feildosering av metotreksat Ingen flere behandlingsreiser i år På helsereise med sykepenger Oversikt fylkes- og lokallag
s. 26 s. 29 s. 31 s. 35 s. 37 s. 38
Forbundslederen Nytt fra forbundet PEF-ung
Byll på rart sted PEF rundt
Kryssord og sudoku
s. 39 s. 41 s. 44 s. 44 s. 47 s. 49
 Magasinet Hud & Helse er medlemsbladet for Psoriasis- og eksemforbundet. Bladet inneholder saker om hudsykdommer, psoriasisartritt og egne sider om forbundet. Mer informasjon om magasinet, abonnement og annonsering finnes på hudportalen.no. Forsidefoto: Eldrid Oftestad
HUD&HELSE 3/2020 3
50
 






































































   1   2   3   4   5