Page 47 - Hud&Helse nr. 3/2020
P. 47

Ny leder i PEF Møre og Romsdal
Årsmøtet i Psoriasis- og eksemforbundet Møre
og Romsdal ble endelig gjennomfør den 2. september.
Tekst og foto: Kristine Midtsæter, PEF Møre og Romsdal
Det skulle egentlig vært gjennomført i mars, men ble utsatt på grunn av korona­ viruset. Det var til sammen ti deltakere på årsmøtet, fire fra PEF Nordmøre, to fra PEF Romsdal og fire fra PEF Sunnmøre. Etter årsmøtet ble det servert pizza. Stemningen var god og det virket som deltakerne koste seg. Det var godt å en­ delig få gjennomført årsmøtet, slik at fyl­ keslaget nå har et fungerende styre ut året.
En leder takker av
Sylvia Wallin er en engasjert person som har sittet som leder i fylkesstyret i flere år. Sylvia er en hyggelig dame som kan virke ganske stille og rolig og hun har ikke behov for å være noe midt­ punkt, men hun har bein i nesen og tørr å kjempe for det hun tror på. Sylvia er og har vært en stor ressurs i mange år og har gjort en utrolig viktig jobb for fylkeslaget. Hun fortalte tidligere i år at hun dessverre ønsket å trekke seg som leder i fylkeslaget. Dette er trist, men vi
riktig behandling. Stig Marius vil være en god ressurs som leder i fylkeslaget og vil kjempe for at vi skal bli hørt. Vi ønsker Stig Marius velkommen inn i styret og ser fram til et godt samarbeid med han i tiden som kommer.
PEF RUNDT
   Velkommen til Psoriasis- og eksemforbundet Viken!
Som kjent for oss alle, og planlagt som en følge av fylkessammenslå­ ingen, er PEF Viken formelt stiftet samtidig med gjennomføring av det første årsmøtet 26. juni 2020.
Alle formaliteter er på plass, og et godt styre med representanter fra hvert av de tidligere fylkeslag er i gang med videre planlegging.
Litt historie:
Det har fra og med juni 2019 ved et interimstyre vært arbeidet for å legge forholdene til rette. Vi håper vi har alle våre medlemmer med i ønsket om å beholde et godt samar­ beid og kontakt på samme måte som de tre sammenslåtte fylkeslagene, PEF Akershus, PEF Buskerud og PEF Østfold har hatt gjennom en årrekke. Initiativ, forslag og innspill til aktuelle tema som kan engasjere ønskes velkommen!
Denne spesielle tiden som vi opplever i 2020 har vist oss alle hvor viktig det er å samles når mulighe­ tene er til stede, og at det finnes gode løsninger.
Vi tar med oss all vår erfaring, alle våre verdifulle tradisjoner og inviterer til et godt og fremtidsret­ tet samarbeid med positivt blikk fokusert på PEFs arenaer, med syn­ lighet, kontakt og god medlem­ spleie som hovedmotivasjon.
Liv Skovdahl, Truls Nylén, Marry Anne Lindberg, Bjørn Karlengen, Kristian Henriksen, Ole Gjerdalen, Thom Olsen og Monica R. Olsøy viken@pefnorge.no
På årsmøtet til PEF Møre og Romsdal ble Sylvia Wallin takket av som fylkesleder og Stig Marius Åsgård valgt til ny.
er veldig glad for at hun fortsatt ønsker å sitte som styremedlem. Fylkesstyret ønsker å takke Sylvia for all den jobben hun har nedlagt som leder i fylkeslaget, og vi ser fram til et godt samarbeid vide­ re med henne som styremedlem.
Og en ny leder velges
I forbindelse med at sittende leder had­ de trukket seg, så ble det valgt ny leder på årsmøtet. Dette ble Stig Marius Åsgård fra Kristiansund. Stig Marius er en trive­ lig kar som heller ikke har noe behov for å være noe midtpunkt. Han er en mann med humor, som også kan være seriøs og ta de riktige beslutningene når det gjelder. Stig Marius har gjort mye for å prøve å få sin hudsykdom hidradenitis suppura­ tiva (HS) mer kjent i Kristiansund. Han har blant annet vært aktiv i kontakt med sykehuset for å dele ut brosjyrer om HS og for å sørge for at pasienter med HS får
 Til medlemmer i PEF Oslo
Vi i styret i PEF Oslo beklager at det har vært lite aktiviteter for dere med­ lemmer så langt i år. Vi tenker at det er spesielt viktig med fysiske tref også i disse digitale tider. Derfor planlegger vi et hudpleiekurs i høst og en busstur 21. november (muligens til Hadeland glassverk).
Vi vil hele tiden følge med på Fol­ kehelseinstituttets anbefalinger om smittevern, og arrangementene vil bli holdt utfra disse anbefalingene. Vi håper mange av dere ønsker å delta, og invitasjoner kommer så snart vi har fått dato fra foredragsholdere.
På grunn av koronasmittesitua­ sjonen har vil valgt å utsette kurshel­
gen for foreldre og barn. Vi håper på å arrangere kurset neste år.
Vi har hadde et styremøte i august, siden vi synes det sosiale er viktig i vårt arbeid. Se det fine bildet av sty­ rets medlemmer 🙂
Fra styremøtet i PEF Oslo i august.
 HUD&HELSE 3/2020 47






































































   45   46   47   48   49