Page 34 - Hud&Helse nr. 1/2021
P. 34

 NYTT FRA FORBUNDET
Starter samarbeid med Boots
 Psoriasis- og eksemforbundet har inngått en samarbeidsavtale med Boots apotek.
Tekst: Eldrid Oftestad
Fra januar 2021 begynte Boots Apotek samarbeidet med Psoriasis- og eksem- forbundet (PEF). Målet med avtalen er å spre kunnskap om hudsykdommer og psoriasisartritt via Boots apotek rundt omkring i landet. Samtidig er det et mål å bidra til at ansatte i apotekene gjen- nom samarbeidet med Psoriasis- og eksemforbundet får nyttig og aktuell kunnskap om psoriasis, atopisk eksem, hidradenitis suppurativa (HS), kronisk urtikaria og psoriasisartritt.
– PEF er glad for å inngå et sam- arbeid med Boots apotek. Vi har en fel- les interesse om å spre kunnskap om hudsykdommer, tørr hud og andre hud- problemer. Sammen kan vi forebygge og bidra til bedre behandling, slik at med- lemmene våre og potensielle medlem- mer får kvalitetssikret informasjon, sier generalsekretær Mari Øvergaard i PEF.
– Viktig område
Boots apotek understreker at de også er glade for samarbeidet med PEF.
– Hudsykdommer er et stort helse- problem i Norge, og et viktig område
for oss. Vi er svært glade for å kunne samarbeide med en kunnskapsrik og veletablert organisasjon som Psoriasis- og eksemforbundet, sier Monica Børter Bekkhus, markedssjef i Boots apotek Norge.
– Hva ønsker dere å oppnå med samar- beidet?
– Hovedformålet med dette sam- arbeidet fra vår side er at vi ønsker å bidra til mer kunnskap i befolkningen om hudlidelser, pleie og behandling av disse. Slik håper vi via våre kanaler og riktig veiledning å kunne være med å hjelpe enda flere til en bedre hverdag.
Medlemsrabatter
– Hva tenker dere at medlemmene i PEF vil få ut av samarbeidet?
– Boots Apotek vil sette fokus på viktige merkedager slik som Verdens eksemdag, Verdens psoriasisdag og Verdens urtikariadag, gjennom innlegg og informasjon i sosiale medier og på boots.no. Forbundets medlemmer vil også i perioder få rabatt på produkter, sier Monica Børter Bekkhus.
Psoriasis- og eksemforbundet har inngått et samarbeid med Boots apotek. På Verdens eksemdag og Verdens urtikariadag delte apoteket informasjon om oss og sykdommene i sosiale medier.
   Ny medlemsrabatt
Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) har i år inngått en samarbeidsavtale med Fresh kosmetikk AS om merkevaren Rå Skin- care. Rå har spesialisert seg på utvikling av produkter for sensitiv hud og har også en egen serie som er spesielt tilpasset hud med atopisk eksem. Avtalen gir med- lemmer i PEF og PEF-ung tilgang til 20 prosent rabatt på alle Rå Skincare- produkter i nettbutikken raskincare.no. Rabattkoden for medlemmer er pef21.
34 HUD & HELSE 1/2021
Er du engasjert i urtikariasaken?
Psoriasis- og eksemforbundet har et eget utvalg som jobber aktivt for å bedre situasjonen for personer med kronisk urtikaria / elveblest. Dette er en sykdom som fortsatt mange ikke kjen- ner så godt til, ikke minst ser vi det på PEFs urtikariagruppe på Facebook. Gruppen vokser, og mange uttrykker at det er her de finner nyttig informasjon, råd og tips. I tillegg til å admin- istrere Facebook-gruppen, er utvalget opptatt av det som rører seg på forskningsfronten på sykdommen og behandlingen av den. Og hvert år markerer utvalget Verdens urtikariadag 1. oktober. Kunne du tenke deg å engasjere deg i urtikariasaken? Da vil vi gjerne høre fra deg.
Ta kontakt med Psoriasis- og eksemforbundet på epost post@pefnorge.no eller telefon 23 37 62 40.
PEFs Facebook-gruppe for kronisk urtikaria heter «Kronisk urtikaria - Psoriasis- og eksemforbun- det (PEF)».












































































   32   33   34   35   36