Page 38 - Hud&Helse nr. 1/2021
P. 38

 NYTT FRA FORBUNDET
 Starter rådgivningstjeneste
I løpet av 2021 kan medlemmer i PEF få helsefaglig råd på telefon, epost og nett.
Tekst: Mari Øvergaard
Mange opplever effekten av smittevern- tiltakene under koronapandemien nega- tivt. Behandlingstilbudet er for mange redusert, og man må være forsiktig der- som man er i risikogruppen. Mange kjenner på frykt og angst for smitte, og ikke minst fører sosial distanseringen og isolasjon til økt ensomhet og nedstemt- het.
Det er mange råd der ute, men like- vel opplever mange et behov for mer direkte råd og veiledning fra noen som har et utgangspunkt og kompetanse til å forstå både det medisinskfaglige og det psykologiske.
Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) vil derfor etablere en rådgivningstjeneste for å møte dette behovet. Det blir gitt veiledning og coaching i å takle utfor- dringer, og tjenesten tilbys per telefon, epost og Zoom. Det blir også mulig å få
individuell veiledning og samtale med en rådgiver. Tilbudet vil selvfølgelig være en fortrolig og taushetsbelagt sam- tale mellom «pasient» og veileder. Råd- givningstjenesten er ikke en erstatning for legebesøk, men det er et viktig sup- plement.
Telefontjenesten vil være åpent to-tre dager per uke, samt en kveld. Vi vil også tilby en halvtimes videosamtale gjennom
Zoom etter avtale.
Følg med på PEFs nettside hud-
portalen.no eller i sosiale medier for mer informasjon og lansering av tilbu- det.
Psoriasis- og eksemforbundet startet rådgivningstjeneste i løpet av året.
Foto: iStock
    Tørre eller sprukne hender etter hyppig vask?
   Scan for meir produktinfo
Optima Produkter AS
5600 Norheimsund, Tlf. 56 56 46 10
www.optima-ph.no
38 HUD & HELSE 1/2021
Bruk Optima
pH4 Hudvask pluss
- hudvenleg og pleiande
• demper kløe
• mjukgjerande ingrediensar • førebygger hudplager og
bevarer den gode bakterieflora
Kombiner med
pH 4 Hudpleie pluss/Hudbalsam for best effekt. Påfør etter vask eller ved behov.
Utan parfyme. Låg pH.
Chattetjeneste
Vi utvider likepersonsarbeidet vårt med et nytt lavtersketilbud.
Du har kanskje lagt merke til at likpersonene våre har fått litt ekstra oppmerksomhet på sosi- ale medier i begynnelsen av året? Det er ikke uten grunn. Likepersontjenesten er et viktig lavterskeltilbud for diagnosegruppene våre, og kanskje ekstra viktig en tid som nå. Med mål om å gjøre tjenesten enda mer lavterskel, vil vi i år utvide tjenesten til å inkludere en chatte- tjeneste. Prosjektet er støttet med midler fra Stiftelsen Dam.
I løpet av våren vil vi avholde en digital Zoom- kveld for å fortelle om hva likepersontjenesten er. Det vil også lages en episode om tjenesten i podkasten vår, Hudpodden.
I den forbindelse vil det rekrutteres nye like- personer, og helgen 27.-29. august gjennomfø- res det opplæring av likepersonene som skal betjene tjenesten. Chattetjenesten lanseres høsthalvåret
    
































































   36   37   38   39   40