Page 37 - Hud&Helse nr. 1/2021
P. 37

 NYTT FRA FORBUNDET
Tirsdager med digitalt treffpunkt
Med jevne mellomrom vil vi invitere til PEF-praten for å gi et digitalt påfyll av kunnskap og inspirasjon.
Tekst: Maren Awici-Rasmussen
Det er mye vi ikke kan gjøre grunnet
koronaviruset, men dette skaper også nye ideer og nye muligheter. For å gjø- re denne vanskelige situasjonen litt lettere for tillitsvalgte og medlemmer i Psoriasis- og eksemforbundet, lanserte vi derfor 19. januar PEF-praten.
PEF-praten er en digital møterekke som skal adressere ulike tema av organi- satorisk art. De tre første temaene var digitalt årsmøte, skaffe midler til å gjen- nomføre aktiviteter og hvordan delta på
et digitalt (års)-møte. Det handlet med andre ord om å skape aktivitet og om å kunne delta på aktivitet i denne rare tid.
Kveldene ble gjennomført med 16 deltakere, og holdt av generalsekretær Mari Øvergaard og organisasjonsrådgi- ver Maren Awici-Rasmussen på konto- ret. Kursutvalget var også godt represen- tert. Selv om det var en fin gruppe, håper vi å se flere av dere på de neste PEF-pra- tene. Vi tror dette er en god arena for organisasjonsopplæring.
Inspirasjon og kunnskap
Tanken med PEF-praten er at det skal være en arena for å hente både inspi- rasjon og kunnskap, men også være en del av et fellesskap. De ulike kvelde- ne har ulik målgruppe, men er åpne for alle. Det er plass til mange, og på PEF-praten treffer vi hverandre igjen, på tvers av lokallagstilhørighet og geo- grafisk lokalitet. Det blir en fin mulig- het til å bli bedre kjent med hverandre. I løpet av 2021 vil vi ta for oss mange ulike tema, og store så vel som små. Møtene blir i utgangspunktet gjen- nomført på tirsdager og vil først og fremst bestå av organisasjonsopplæ- ring. Dette er et tilbud som forblir, også etter at vi kan starte med fysis- ke møter igjen. Så følg med på sosiale medier og nettsiden vår hudportalen. no for nye kurs og datoer.
Hva trenger du?
For å være så aktuell for dere som overhode mulig, ønsker vi oss tilbake- meldinger med temaforslag fra dere som er tillitsvalgte og medlemmer i PEF og PEF-ung. Kursutvalget og administrasjonen har i fellesskap de- finert ned en rekke emner vi tror er nyttige for dere «der ute». Men vi vil gjerne høre fra deg. Ingen tema er for store eller for små.
 Gjennom tiltaket PEF-praten kan du som er medlem og tillitsvalgt i Psoriasis- og eksemforbundet og PEF-ung får relevant organisatorisk input.
Illustrasjon: iStock og Maren Awici-Rasmussen
 Mestringsskolen på nett
I høst deltok omtrent 30 personer på Psoriasis- og eksemforbundets første mestringsskole på nett.
Møterekken strakk seg over fem torsdagskvel- der, og det handlet om mestring i utvidet for- stand. Første kveld hadde vi besøk av hudlege som ga en grunnleggende innføring i de ulike diagnosene vi jobber for. Andre aften snakket en revmatolog om psoriasisartritt og smerter. Deretter var det en kveld om kognitiv mestring og mestringsstrategier, før vi fortsatte med kosthold og bevegelse på kveld fire. Siste kveld
ble lyset satt på rettigheter ved kronisk sykdom, og vi hadde besøk av jurist fra FFOs rettighets- senter.
Deltakerne ble oppfordret til å sende konstruktiv kritikk etter hver kveld. Dette var en ny måte å avholde mestringsskoler for oss alle. Etter endt kursrekke ble det foretatt en skriftlig evaluering. Tilbakemeldingene var meget positive. Alle var fornøyde med kursrekken, man mange var
meget fornøyd. Gruppen tok til orde for at digi- tale tiltak, både med fokus på kunnskap, men også fellesskap var viktig for deltakerne. Flere påpekte at et digitalt tiltak for dem ga et tilbud de hadde muligheten til å delta på, i motsetning til fysiske treff.
HUD & HELSE 1/2021 37













































































   35   36   37   38   39