Page 45 - Hud&Helse nr. 3/2021
P. 45

Besøket til Roseslottet var en tid til ettertanke og meget stemningsfullt, og etterpå var det nydelig lunsj.
Tur til Roseslottet
PEF Horten og omegn dro på medlemstur til Roseslottet fredag 20.–21. august. Tekst: Betty Ann Heesch, PEF Horten og omegn
Roseslottet er «et moderne eventyr over Oslo». Og Roseslottet er et storverk, unikt både i norsk kunsthis­ torie og minnehistorie. Roseslottet forteller om verdiene demokrati, rettstat og humanisme gjennom det universelle språket geometri. Og det bor en ugle i ett tempel i Roseslottet, og uglen heter Lille Kjell og er stedets maskot.
Det var virkelig et utrolig flott sted, med historie, utstillinger, operamusikk fremført at to flotte solister fra Stavanger med nydelig klaverakkopag­ nement. Sola skinte og scenen var plassert slik at vi hadde en fantastisk utsikt over Oslofjorden. Besøket her var en tid til ettertanke og meget stemningsfullt.
Etter besøket gikk turen til Seter­ kafeen, hvor vi hadde en nydelig lunsj og stedets kjente eplekake til dessert. Det var et sjarmerende og hyggelig sted, som virkelig frister til gjentagelse.
Alle var veldig fornøyde da turen gikk hjemover på ettermiddagen.
PEF RUNDT
    Bidrag til frivilligheten
PEF Ringerike og omegn besluttet på sitt siste styremøte at vi ville gi et lite bidrag til frivillighet og noen som utgjør en forskjell for sine medmennesker. Valget denne gangen falt på gruppa After all these years. De reiser rundt
og underholder med sang, musikk og godt humør.
Torsdag 19. august var deler av styret i PEF Ringerike og omegn tilstede på et arrangement ved Nes Omsorgssenter i Ådal i regi av Nes Omsorgssenters venneforening. Og overrakte gaven til medlemmene i gruppa.
Anne-Brit Kvalvik
Sekretær PEF Ringerike og omegn
Leder Bjørn Karlengen (nr. fire fra venstre) og kasserer Ole Gjerdalen (ytterst til høyre) med medlemmene i gruppa After all these years.
HUD & HELSE 3/2021 45



















































































   43   44   45   46   47