Page 3 - Hud&Helse nr. 4/2021
P. 3

Innhold
26
24
6
6I Hurdalsplattformen sier den nye regjeringen at den vil få ventetidene ned og ta igjen behandlingsetterslepet etter koronapandemien. Ifølge statssekretær Karl Kristian Bekeng i Helse- og omsorgsdepartementet vil det omfatte alle pasientgrupper der det er behov.
24
En ny internasjonal studie viser at lysbehandling har effekt mot psoriasis, men at det gjenstår å finne ut hvilke metoder som er mest effektive når det er snakk om hudens lysømfintlighet.
26
Underbehandling kan være en konsekvens av at kronisk urtikaria er underdiagnostisert. Studier viser at livskvaliteten for pasienter med kronisk urtikaria bedrer seg betraktelig når behandlingen blir optimalisert.
 41
I slutten av oktober inviterte PEF-ung
til ungdomskonferanse og en helg i Kristiansand der deltakerne skulle utfordre seg selv i et trygt fellesskap i blant annet en klatrepark.
50
– Jeg har alltid prøvd å skjule eksemet mitt, men om noen ser det er jeg raskt ute med å forklare hva det er, sier komiker og programleder Siri Kristiansen.
50
Magasinet Hud & Helse er medlemsbladet til Psoriasis- og eksemforbundet. Bladet inneholder saker om hudsykdommer, psoriasisartritt og egne sider om forbundet. Mer informasjon om magasinet, abonnement og annonsering finnes på hudportalen.no. Forsidefoto: iStock
    41
  Redaktøren har ordet Mulighetene med genetikk Er det trygt med gentester? Hudlegen har ordet Veiledende medikamentliste Forskningsnytt
s. 5 s. 11 s. 18 s. 21 s. 23 s. 24
Hanskerelatert urtikaria Det magiske med mestring Oversikt fylkes- og lokallag Forbundslederen
Nytt fra forbundet Minneord
s. 28 s. 29 s. 30 s. 31 s. 32 s. 37
Det er bare å spørre PEF-ung
Liste over likepersoner PEF rundt
Kryssord og sudoku
s. 38 s. 40 s. 43 s. 45 s. 49
 HUD & HELSE 4/2021 3








































































   1   2   3   4   5