Page 35 - Hud&Helse nr. 2/2020
P. 35

 FORBUNDSLEDEREN
Ta godt imot dem som sier ja
I siste avsnitt av artikkelen i forrige num- mer av Hud & Helse, skrev jeg at somme- ren nærmet seg, og at mange PEF-ere (medlemmer i Psoriasis- og eksemfor- bundet) ville legge forsommeren til sol og varme. Ingen visste noe om koronasitua- sjonen fra februar og videre utover våren. Når eller om situasjonen tar slutt, kan ingen svare på i dag.
Selv dro jeg på behandlingsreise til Valle Marina på Gran Canaria 27. februar sammen med ei voksen- og ei barne- gruppe. Den 14. mars ble alle, inkludert helsepersonalet, evakuert heim til Norge. Alt fungerte tillitsfullt og klokt, og jeg må berømme de ansatte ved Valle og Seksjon for Behandlingsreiser ved Oslo universi- tetssykehus på det sterkeste. Det var betryggende og godt jobba.
I den senere tid er det gjort et betydelig arbeid fra PEF sin side med å overbevise myndigheter om problematikken ved de pålagte håndvaskeprosedyrene for barna. Myndighetene har bestemt at håndvask er et viktig bidrag for å redusere smittefaren. PEF og andre påpeker at mange unge får vonde hender og står i fare for å utvikle håndeksem når såpen er for sterk for deres hud. Meget godt jobba i administrasjonen.
Ellers er det mange spørsmål om Valle Marina og behandlingsreiser. Vi har et ryddig og godt forhold til Seksjon for Behandlingsreiser. Derfra er det ikke kommet noe som tyder på at de vil ta noen sjanser på tidlig åpning for behandlings- reiser. Forbundet følger prosessen tett, og enkelte ber PEF være ekstra påpasselig med tanke på fremtiden for behandlings- reiser. Dette er vi helt enige om, og vi har allerede kontakter i det politiske miljøet
på grunn av nettopp denne usikkerheten om hva som kan skje videre.
PEF anser behandlingsreiser som et meget godt behandlingsopplegg, og vi vil at Stortinget vedtar å videreføre tilbudet gjennom statsbudsjettene fremover. PEF vil aldri kunne sitte og se på at dette behandlingstilbudet bare blir nedstengt og avsluttet, men vi vil tvert imot delta i arbei- det med å videreutvikle og utvide dette fan- tastiske tilbudet. Med nye typer medisiner er det mange som ikke kan dra på behand- lingsreise. Barn, unge og eldre er spente på utviklingen av dette tilbudet fremover.
Jeg vil igjen ønske vår nye generalsekretær hjertelig velkommen til Psoriasis- og eksemforbundet. Mari Øvergaard er i gang med en to måneders overlapping med avtroppende generalsekretær Terje Nordengen. Alt ser meget lovende og trygt ut. På vegne av tillitsapparatet vil jeg si at vi kommer til å ha mange positive debatter og meningsutvekslinger foran oss med det for øyet at vi jobber sammen mot et enda sterkere forbund. Jeg ser frem til et godt samarbeid, både sammen med den nye generalsekretæren og med resten av administrasjonen.
Godeste og dyktige Terje. På vegne av til- litsvalgte og medlemmene for øvrig vil jeg si at det ikke har vært mye negativt å høre om deg, din væremåte og dine ønsker om å hjelpe til ute i organisasjonen. Det bru- kes store ord som enestående, fagsterk, omgjengelig og raus. Jeg takker deg for hvordan du har tatt imot meg og hjulpet og veiledet meg – alltid tilstede. Takk for et nesten helt liv i PEF sin tjeneste. Vi skal ta avskjed med deg en lørdagskveld under møte i Representantskapet i september,
men jeg vil fra alle oss allerede nå si TUSEN TAKK. Her oppe i nord brukes fra tid til annen et utrykk som passer godt på deg, «HEDERSMANNEN TERJE».
Jeg ser og hører at det er kommet flere nyvalgte tillitskvinner og menn med i organisasjonen. Dette er meget gledelig. En oppfordring til oss alle er å ta godt imot dem som sier JA. Det er ikke alle som er så heldige å få et JA. Dette er også noe som kan tas opp i forbindelse med organisasjonskurset i september.
Jeg ser også fra Stiftelsen Dam som mot- tar søknader om midler til blant annet kurs. Prosessen skal bli enklere, og søke- summen skal få et tak slik at flere søknader innvilges. Det er meget fornuftig.
Jeg må komme med en oppfordring: Ikke glem å betale kontingenten. Der er utsendt purring, så håper vi at vi får orden på dette.
Mangt et medlem sitter nok for seg sjøl i sommer. Det skal ikke mer til enn å ta telefonen for å ha en hyggelig prat med dem som sitter der alene. Husk PEF er for alle, i alle aldre.
Jeg ønsker dere medlemmer og adminis- trasjonen en riktig god sommer, selv om den blir spesiell. Nyt bladet, nyt været og kos dere alle som en. Talas godtfolk!
Hilsen
Tord Johansen Stolt forbundsleder i Psoriasis- og eksemforbundet
  Hudportalen.no post@pefnorge.no
Leder
Tord Johansen
Tlf: 907 32 196 tord.johansen@pefnorge.no
Nestleder
Hilde Mellum
Tlf: 986 40 538 hilde.mellum@pefnorge.no
Styremedlemmer
Jan Erik Haugom
Tlf: 988 56 340 jan.erik.haugom@pefnorge.no
Helle Vestby Talmo
Tlf: 976 81 243 helle.vestby.talmo@pefnorge.no
Liv Skovdahl
Tlf: 481 86 232 liv.skovdahl@pefnorge.no
Anne Marie Kvamsås
Tlf: 992 53 140 anne.marie.kvamsaas@pefnorge.no
Varamedlemmer
Helge Wilhelmsen Berit Utgård
Geir Karlsen
  Facebook “f” Logo
CMYK / .eps
Facebook “f” Logo CMYK / .eps
Psoriasis- og eksemforbundet Norge @PEFNORGE psoriasisogeksemforbundet
   Forbundets bankgiro:
6049.05.32458
Telefon- og besøkstid
Tlf. 23 37 62 40 Man–fre 09.00–15.00
HUD&HELSE 2/2020 35





















































   33   34   35   36   37