Page 36 - Hud&Helse nr. 2/2020
P. 36

NYTT FRA FORBUNDET
Arrangementer i koronatiden
PEF og PEF-ung er opptatt av å følge råd og anbefalinger fra helsemyndighetene når vi gjennomfører aktiviteter fremover.
Tekst: Mari Øvergaard, generalsekretær i Psoriasis- og eksemforbundet
Psoriasis- og eksemforbundet kan nå arrangere samlinger med inntil 50 personer, hvis smitte- vernsreglene følges. Foto: iStock
   Medlemsskapet – hva får du igjen for det?
Et ordinært medlemsskap i PEF koster 415 kro- ner i året. Medlemmene er ryggraden i forbun- det, og viktige støttespillere i arbeidet vårt. Som medlem får du blant annet fire utgaver av Hud & Helse, en rekke ulike medlemsfordeler og du får anledning til å være en del av et lokalt og nasjonalt fellesskap.
Vi sendte nylig vi en purring på medlems- kontingenten til alle medlemmer som ikke har betalt kontingent for 2020. Vi håper så mange som mulig har lyst og anledning til fortsatt å være medlem i år også! Sammen er vi sterkere!
Hvis du ikke har mottatt faktura kan du ta kontakt med oss på post@pefnorge.no. Ønsker du å bli medlem? Gå inn på hud- portalen.no/informasjon/bli-medlem eller ta kontakt med oss.
Fra og med 7. mai kan organisasjoner arrangere samlinger med inntil 50 perso- ner, hvis deltakerne holder minst én meter avstand og arrangementet skjer på offentlig sted. Som organisasjon har vi ansvaret for at aktiviteter og arrange- menter er i tråd med disse rådene.
Koronaråd
Vi anbefaler følgende ved planlegging og gjennomføring av aktiviteter:
• Bruk veilederen fra Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisa- sjoner (LNU) og Frivillighet Norge aktivt.
• Sjekk nasjonale regler og anbefalin- ger om smittevern, og sjekk om kom- munen der aktiviteten gjennomføres har egne regler og råd.
• Velg en smittevernansvarlig for akti- viteten som skal gjennomføres.
• Gi god informasjon til alle deltakere om hvilke regler som gjelder (f.eks. antall deltakere, avstand til hver- andre, håndhygiene m.v.).
• Sørg for gode oppdaterte deltakerlis- ter, slik at smittesporing enkelt kan
gjennomføres hvis det blir nødven- dig.
• Ha god dialog med personer i risiko- gruppen og ta hensyn til behov for tilrettelegging. Den enkelte deltaker må også selv vurdere dette.
• Vurder om møtet kan og bør gjen- nomføres digitalt.
Fire hovedregler
Videre er det fire hovedregler som gjel- der for gjennomføring av aktiviteter i vår regi:
• Personer som er eller kan være smittet av korona, skal ikke delta i aktiviteter.
• Sørg for god hygiene. Legg til rette for god håndvask med hudvennlig såpe. Håndkrem må være tilgjengelig.
• Unngå fysisk nærkontakt, og hold anbefalt avstand mellom personer.
• Ikke del utstyr under aktiviteter.
Les mer på hudportalen.no. Der finner du linker til veilederen til Landsrådet for Norges barne­ og ungdomsorganisasjoner (LNU) og Frivillighet Norge.
 Bingovirksomheten gjenåpnet
Som følge av koronasituasjonen ble bingovirk- somhet stengt i hele landet 16. mars, som har gått utover flere lag i PEF som har gjennom Spilleriet AS inngått en samarbeidsavtale med bransjeorganisasjonen Bransjeforeningen for samfunnsnyttig lottovirksomhet (BSL). Som en følge av stengevedtaket ble også overførin- ger av overskudd for første kvartal til formå- lene stilt i bero. Fra 11. mai ble driften startet opp igjen, og foreløpige signaler fra Lotteri- og stiftelsestilsynet antyder overføring til formål for første kvartal per 1. juli i år.
36 HUD&HELSE 2/2020
Mestringsskoler i høst
Det blir mestringsskoler i Tromsø og Trond- heim i høst for alle diagnosegruppene, og arrangementene avvikles i tråd med de nasjonale smittevernreglene. Mestringsskolen i Tromsø blir 26.-27. september på Scandic Ishavshotell, og kurset i Trondheim blir 17.– 18. oktober på Scandic Hell. Følg med på hud- portalen.no for mer informasjon og påmelding.



































































   34   35   36   37   38