Page 46 - Hud&Helse nr. 2/2020
P. 46

PEF RUNDT
 Foreningslivet med korona
Koronapandemien får konsekvenser for oss alle. Vi stilte disse spørsmålene til fylkes- og lokallagene i PEF:
1. Hvilke endringer har dere gjort i fylkes- eller lokallaget?
2. Har dere arrangert noe i disse månedene?
3. Hvordan holder dere kontakten med medlemmene?
4. Hvilke planer har dere fremover når samfunnet etter hvert åpnes mer opp?
 PEF Romerike
1. Det er en veldig rar tid med pan- demi for tiden. Den endringen vi på Romerike har gjort, er å avlyse to arrangementet, strikkekurset del 2 på Hennes Fritid i Strøm- men og fredagspils – medlem- streff på Fuser bar & for i Lille- strøm.
2. Etter vi fikk de strenge smitte- vernsreglene, har vi fulgt myn- dighetenes råd og ikke arrangert noe.
3. PEF Romerike har en egen side på Facebook. Her legger vi ut aktuelle saker og nyheter for våre medlemmer. Medlemsbladet for Akershus planlegges å sendes ut nå før sommeren. Vi i PEF Romerike ønsker veldig å kunne holde bedre kontakt med med- lemmene på en enklere måte via sms-meldinger. Vi håper vi kan få en god løsning på dette, så vi har muligheten til å nå medlem- mene uten å bruke mye midler på porto for å sende brev.
4. Når samfunnet åpnes opp, og det er trygt for våre medlemmer og de som er i risikogruppen, ønsker vi å arrangere det planlagte heklekurset og fredagspils i Lil- lestrøm.
PEF Troms og PEF Midt-Troms
1. PEF Troms: Har avlyst et AU-møte. Regner med å få til et AU-møte i før- ste halvdel av juni.
PEF Midt-Troms: Vi har ikke hatt styremøter, men vi har hatt litt mail- kontakt. Vi tegner med å kunne ha styremøte i løpet av juni.
2. Verken lokallaget eller fylkeslaget har hatt arrangementer i denne perioden.
3. PEF Troms har en egen side på Facebook. Her legger vi ut ting av interesse for medlemmene.
PEF Midt-Troms: Mail er sendt til alle medlemmer med mailadresse med informasjon om planlagte akti- viteter, blant annet om mestringssko- len PEF Troms arrangerer i Tromsø siste helg i september.
Vi skal sende brev per post til med- lemmer som ikke har mailadresse.
4. PEF Troms: I første omgang må vi kunne ha et AU-møte (AU består kun av tre personer) og seinere et sty- remøte. Vi håper på å kunne gjen- nomføre mestringsskolen i Tromsø siste helg i september. Der er vi avhengig av at medlemmer tør melde seg på.
PEF Midt-Troms: I første omgang må vi få til å ha et styremøte, og så drøfte hvilke av tiltakene på hand- lingsplanen det er realistisk å få gjen- nomført. Vi har to arrangementer i løpet av høsten, og vi håper at vi kan gjennomføre dem.
 PEF Fredrikstad
1.PEFFredrikstadavholdtsittårsmøte i februar, slik at det formelle var tilba- kelagt da pandemien var et faktum.
2. Vi har forholdt oss til myndighete- nes regler, og vi har avlyst i perioden og utsatt fremtidige planer på ube- stemt tid.
3. Det er vanskelig å holde kontakten med alle medlemmene under disse omstendighetene, og det kan derfor bli litt tilfeldig hvordan vi klarer å involvere dem utover den nærmeste kretsen.
4.Enkelte arrangementer som kan gjennomføres i tråd med sikker- hetsreglene, vil bli gjennomgått og forsøkes tilrettelagt. Dette er en ny situasjon for oss alle, og vi ser at det kan bli nødvendig å arbeide på en annen måte i fremtiden. Vi er glade for nyhetsbrev fra PEF som når de fleste. Det er verdifullt å følge med og få innsikt i det som skjer. Vi håper å kunne lage et tidlig som- merbrev ut til våre medlemmer, slik at vi alle kan være med på å foreslå og planlegge sommer og høst på en annerledes måte enn tidligere.
46 HUD&HELSE 2/2020








































































   44   45   46   47   48