Page 33 - Hud&Helse nr. 3/2021
P. 33

 XXX XX FORBUNDSLEDEREN
Utfordringer ikøforPEF
Heia godtfolk. Først må jeg få takke for hilsninger gjennom meldinger, sms og telefoner rundt min operasjon og derav et sykehusopphold på nærmere 3,5 måneder.
I mitt tilfelle var alt godt planlagt og gjennomført på hederlig vis. På et så langt sykehusopphold tenker en mest på å bli frisk. De aller fleste er tjent med et godt og effektivt helsevesen. Dette er noe som en ser og opplever ved lengre opphold på institusjonene.
Psoriasis- og eksemforbundet(PEF)
er en pasientorganisasjon med med­ lemmer som har mange ulike behov – også utover våre sykdommer som vi jobber for.
Fra tid til annen blir behandlingstilbud fremstilt som skuffende og at de ikke er godt nok målrettet. Vi som organi­ sasjon må engasjere oss mer i behand­ lingsformer, legemidler og tilbudene som tilbys oss som pasienter.
PEF reagerer for eksempel på nedbyg­ gingen av sykehussenger for hudpasi­ enter, og at dette bortforklares med at det er kommet så mange nye og effektive medisiner.
Vi er heller ikke glade for at behand­ lingsreiser til Valle Marina på Gran Canaria eller Igalo i Montenegro atter en gang er utsatt. Begrunnelsen om den usikre koronasituasjonen er forståelig, men spørsmålet er blant annet om kompensasjon. Omtrent 600 pasienter nyter godt av behandlings­ reiser til Valle Marina hvert år. De har mistet et meget godt tilbud som hindrer sykmeldinger, store plagsomme sykdomsperioder og som gir pasienter mulighet til å opprettholde en god hverdag og livskvalitet.
Siste ord i denne saken er ikke sagt.
En stor ros til sentralstyret i Psoriasis­ og eksemforbundet og nestleder Hilde Mellum, som har stått på broen siden april i år, da jeg ble operert og var på sykehus. Og takk til alle som en som på en utmerket måte har tatt ansvar og lost PEF trygt videre til beste for oss alle.
Bukett også til generalsekretær
Mari Øvergaard og resten på kontoret. Nye medlemstilbud er dukket opp, søknader er sendt og innvilget. Nyansatte er på plass for å fremme forståelse for hoveddiagnosene vi jobber for. Tusen takk til dere alle i ei ikke så enkel tilbakelagt tid.
Foran oss ligger godt forberedte og spennende møter utover høsten. Vi ser fram til diskusjoner og gode vedtak.
Spre budskapet vårt, sammen er vi enda sterkere. Og vi ser fram til nye og engasjerte medlemmer fra alle deler av landet.
Hilsen
Tord Johansen
Stolt forbundsleder i Psoriasis­ og eksemforbundet
  Hudportalen.no post@pefnorge.no
Leder
Tord Johansen
Tlf: 907 32 196 tord.johansen@pefnorge.no
Nestleder
Hilde Mellum
Tlf: 986 40 538 hilde.mellum@pefnorge.no
Styremedlemmer
Jan Erik Haugom
Tlf: 988 56 340 jan.erik.haugom@pefnorge.no
Helle Vestby Talmo
Tlf: 976 81 243 helle.vestby.talmo@pefnorge.no
Liv Skovdahl
Tlf: 481 86 232 liv.skovdahl@pefnorge.no
Anne Marie Kvamsås
Tlf: 992 53 140 anne.marie.kvamsaas@pefnorge.no
Varamedlemmer
Helge Vilhelmsen Berit Utgård
  Facebook “f” Logo
CMYK / .eps
Facebook “f” Logo CMYK / .eps
Psoriasis- og eksemforbundet Norge @PEFNORGE psoriasisogeksemforbundet
   Forbundets bankgiro:
6049.05.32458
Telefon- og besøkstid
Tlf. 23 37 62 40 Man–fre 09.00–15.00
HUD & HELSE 3/2021 33






















































   31   32   33   34   35