Page 35 - Hud&Helse nr. 3/2021
P. 35

 NYTT
FRA FORBXUXNXDXETX
   Pepperkakeprosjekt
Vi har fått designet egne pepperkake­ former som likner på mennesket i PEF­logoen. Tanken bak dette prosjektet er at lokallag inviterer til en pepperkake­workshop som en anled­ ning til den gode samtalen. Vi vil utforme en «pakke» til interesserte med blant annet pepperkakeformer, informasjon om arrangementet og oppskrift på pepperkaker.
Vi tror og håper at pepperkakene som lages med vår designede pepper­ kakeform vil føre til nysgjerrighet og spørsmål fra familie, venner og bekjente som kanskje ikke vet så mye om hudsykdommer. Prosjektet er støttet med midler fra IFPA, den internasjonale psoriasisorganisasjonen.
Hva med en hengekøyetur?
Tanken bak prosjektet «PEF til nye høyder» er at lokallag selv arrangerer hengekøyeturer i sitt nærområde.
Vi har kjøpt inn mye av turutstyret som trengs for en natt ute under åpen himmel, blant annet hengekøyer med PEF­logo, liggeunderlag, tarp, hodelykter og stormkjøkken. Dette
er utstyr som man kan låne. Vi sender det som trengs av utstyr til de som vil gjennomføre en tur. Målet med dette prosjektet er å få flere til å oppleve naturen i fellesskap med andre.
Økt evne til egenbehandling
Vi ønsker å lære opp beboere som bor på en institusjon i å gjennomføre egenbehandling. Tanken med dette
prosjektet er å kurse beboere og ansatte gjennom en storskjerm der vi sender live fra Oslo. Deltakerne skal ha mulighet til å stille spørsmål og ha en dialog med kursholder underveis.
Vi håper at dette kurset kan gi beboere økt følelse av mestring ved at de klarer å behandle seg selv og dermed forebygge tørr og sår hud.
For mer informasjon om arrangementer eller prosjekter, følg med på hudportalen. no, PEFs Facebook-side eller ta kontakt med administrasjonen på post@ pefnorge.no eller 23 37 62 40.
  Utsetter landsmøtet til 2022
På grunn av den usikre korona- situasjonen utsettes Psoriasis- og eksemforbundets landsmøte.
Sentralstyret vedtok i sitt møte 3. september at landsmøtet 16.–17. oktober ikke skulle gjennomføres som et fysisk møte. Sentralstyret ba representantskapet i sitt møte 4. september å avgjøre hvorvidt møtet skulle avholdes som et digitalt møte, eller om det skulle utsettes til våren 2022.
Landsmøte og jubileum
Representantskapet vedtok i sitt møte
4. september 2021 at årets landsmøte utsettes til våren 2022. Landsmøtet gjennomføres som et kombinert landsmøte og jubileumsmarkering. Mer informasjon om dette møtet vil komme etter hvert. Vedtakene ble fattet på bakgrunn av siste tids utvikling av koronasituasjonen.
Det var et godt representantskapsmøte i begynnelsen av september, og det er
tydelig at alle er blitt erfarne og gode på digitale møter. Det var en lang saksliste, men det var godt engasjement og gode diskusjoner.
Budsjett og strategi
Vedtak ble fattet i saker som budsjett for 2022, og innstilling til landsmøtet i både fremtidig organisering av PEF og ny strategi for PEF i perioden 2021–2024. Spennende saker som organisasjonen i sin helhet skal diskutere og avgjøre på landsmøtet.
– Jeg er imponert over hvor stort engasjement alle deltakerne viste i møtet. Og den utholdenheten alle viste i løpet av en lang dag foran PC­skjermen. Vi fikk til gode meningsutvekslinger og debatter, som jeg tror vil styrke PEF fremover. Det var et godt møte, og det var hyggelig å se alle sammen, selv om det bare var på skjermen, sier Mari Øvergaard, generalse­ kretær i Psoriasis­ og eksemforbundet.
Under huden 2
Til høsten starter arbeidet med å lage dokumentarfilmen Under huden 2.
15. juni fikk vi innvilget midler fra Stiftelsen Dam til å lage tidenes oppfølger. Denne gang vil vi konsen­ trere oss om en pasientgruppe som ikke ser syk ut, på mage, tarm og ledd. Med oss på laget har vi Landsforenin­ gen mot fordøyelsessykdommer (LMF) og Spondyloartrittforbundet Norge (Spafo Norge). Også denne gangen vil Hacienda Film produsere filmen.
Også i denne filmen vil vi følge mennesker tett på. Vi vil bli kjent med hovedpersonene og ta del i eventuelle oppturer og nedturer, og filmen vises i 2022. Har du enda ikke sett første Under huden kan du se den på NRK.
Har du en filmstjerne i magen og ønsker å høre mer om filmprosjektet? Da kan du kontakte prosjektleder Maren Awici-Rasmussen på epost maren@pefnorge.no
HUD & HELSE 3/2021 35
  



































































   33   34   35   36   37