Page 37 - Hud&Helse nr. 3/2021
P. 37

 NYTT FRA FORBUNDET
 Nye og erfarne likepersoner var nylig samlet til kurs i Oslo.
Kurs i likepersonsarbeid
  Endelig kunne vi invitere til likepersonskurs på tradisjonelt vis.
Tekst: Mari Øvergaard
En likeperson er et medmenneske du kan kontakte når du trenger noen å dele erfaringer med, trenger råd eller har spørsmål. Helgen 27.­29. august var vi samlet på ikke­digitalt­vis til likepersonskurs i Oslo. Deltakerne fikk blant annet en innføring i diagnosene Psoriasis­ og eksemforbundet (PEF) jobber med, og flere gode foredrag om hvordan møte og snakke med mennes­ ker som tar kontakt med likepersons­ tjenesten til PEF.
Temaer som «den vanskelige samtalen» og «kognitive mestrings­ strategier» stod på programmet på lørdag.
På søndag var oppmerksomheten rettet mot den nye likepersonschatten som PEF skal opprette. Tidligere har det vært mulig å kontakte PEFs like­ personer på telefon og epost – nå kan de i tillegg kontaktes gjennom
en chattetjeneste som blir å finne på hudportalen.no.
Både gamle likepersoner i PEF og helt nye har meldt seg til å betjene denne tjenesten. I løpet av helgens kurs fikk de en grundig innføring i hvordan tjenesten fungerer teknisk, og hvordan man på best mulig måte hjelper folk
via en chat. Hannah Lerfaldet fra Mental Helse Ungdom fortalte om deres chattetjeneste og hvordan de samtaler med de som tar kontakt.
Sist, men ikke minst, fikk delta­ kerne et blikk på psykososiale aspekter ved det å ha en hudsykdom av PEFs egen seniorrådgiver helsefag, Astrid Blikstad.
Likepersonene er dermed godt rustet til å snakke med og hjelpe de som tar kontakt med oss etter helgens kurs. Følg med på hudportalen.no for mer informasjon om PEFs likepersons­ tjeneste og chattetilbudet vårt.
Har du lyst til å bidra som likeperson? Ta kontakt på likepersonskoordinator@ pefnorge.no
Tur til Lofoten
Reisebyrået Expareiser inviterer til PEF­medlemmer til tur til vakre Lofoten. Turen gjennomføres i perioden 30. september til 3. oktober. Turen er av den aktive sorten, men aktivitetene blir lagt opp etter deltakernes behov. Deltakerne bor på Skårungen i Kabelvåg, og du kan velge mellom å bo i velutstyrte og moderne rorbuer eller på hotellrom. Stig Magne Dørmænen, fylkesleder i Psoriasis­ og eksemforbundet Agder, er turleder. Det blir utflukter til omkringliggende fjelltopper som Tjeldbergtinden.
Det blir også fisketur i båt og utflukt
til Henningsvær med topptur til Festvågtind, som ligger 541 meter over havet. Er vi heldige ser vi nordlyset eller i alle fall solnedgangen i havet i løpet av turen.
Ønsker du mer informasjon eller vil du melde deg på, gjør du det her: https://expareiser.no/tour/pef/
    Gruppetur til Gran Canaria
Nå er det endelig mulig å dra på gruppetur i regi av reiseutvalget til Psoriasis­ og eksemforbundet. Turen er fra 23. oktober til 6. november og går til hotellet Green Beach
som ligger rett utenfor Patalavaca og cirka 1,5 km fra Arguineguín på Gran Canaria.
HUD & HELSE 3/2021 37
 











































































   35   36   37   38   39