Page 33 - Hud&Helse nr. 4/2021
P. 33

  NYTT FRA FORBUNDET
Ekstra utdeling av forskningsmidler
I forbindelse med 60-årsjubileet neste år, deler vi ut en ekstra tildeling til forskningsprosjekter.
Tekst: Mari Øvergaard
Disse jubileumsmidlene gis til forskning på kroniske hudsykdommer, og forskningsfondet er på 60 000 kroner. Midlene kan tildeles medisinsk forskning, sosialmedisinsk forskning eller forskning på alternative behand- lingsmetoder.
Forrige utlysning
Tidligere har blant annet disse aktørene fått midler:
• 100 000 kroner til forskningsprosjek-
tet «Betennelsesmarkører ved atopisk eksem» ved Astrid Lossius. Forskningsprosjektet er et samarbeid mellom Hudavdelingen og Avdeling for patologi ved Rikshospitalet/Oslo Universitetssykehus (2018)
• 50 000 kroner til forskningsprosjek- tet «Psoriasis og psoriasisartritt biomarkører» ved Beathe Sitter ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) (2018).
• 50 000 kroner til forskningsprosjek- tet «Monitoring and improving treatment of psoriasis» ved Silje Michelsen Solberg ved Hudavde-
Psoriasis- og eksemforbundet utlyser forskningsmidler i forbindelse med jubileet neste år. Foto: iStock
 lingen på Haukeland Universitetssy-
kehus (2018).
• 10 000 kroner til bokprosjektet
«Lærebok i hudsykdommer for grunnutdanningen i sykepleie» av Kristine Kirkeby Fuskeland. Hun er leder for Norsk sykepleierforbunds Faggruppe for Sykepleiere i derma- tologi og venerologi (2018).
• 100 000 til forskningsprosjektet «Mekanismer bak utvikling av psoriasis» ved Mari Løset ved Hudavdelingen, St. Olavs Hospital og Postdoktor ved NTNU.
Om søknadene
Vi ønsker oss en enkel søknad på maks to-tre sider som inneholder navn og kontaktinformasjon til søkeren, samt en beskrivelse av prosjektet og søk-
nadssummen. Søknadsfristen er 1. mars 2022.
Søknadene sendes til epostadressen post@pefnorge.no Ta kontakt med generalsekretær Mari Øvergaard
på mari.overgaard@pefnorge.no for mer informasjon.
Les mer om forskningen til Mari Løset på side 12–15.
 Vi skriver Dam­søknaden for deg!
Fra 2022 fjernes søknadsfrister for Dam Express. Nå kan søknader om midler til aktiviteter i lokallag og fylkeslag i Psoriasis- og eksemforbun- det (PEF) sendes fortløpende gjennom året. Maksbeløpet er på 40 000 kroner.
I anledning PEFs 60-års jubileum ønsker administrasjonen å gi et tilbud til alle PEFs lokallag og fylkeslag: Vi skriver søknaden for deg!
Interessert? Ta kontakt med organisasjonsrådgiver Maren Awici-Rasmussen på epost maren@pefnorge.no Skriv i eposten hva slags aktivitet dere ønsker å søke midler til.
 PEF fyller 60 år!
9. april 1962 ble Norsk Psoriasis Forbund stiftet, som senere ble til Psoriasis­ og eksemforbundet.
60 år er gått, mye har skjedd og mye spennende skal skje – og det er det verdt å feire. Gjennom hele 2022 skal vi feire Psoriasis- og eksemforbundet (PEF)! Vi skal se tilbake på historien, høre fra gamle
og nye tillitsvalgte og ta oss tid til å feire store og små seire som forbundet har oppnådd. Men vi skal også se fremover på de neste 60 årene.
Startskuddet går 22.-24. april. Da samles organisasjonen på Gardermoen for å gjennomføre landsmøtet vårt. Følg med på hudportalen.no og PEFs Facebook-sider for mer informasjon om jubileumsmarkeringen.
HUD & HELSE 4/2021 33


































































   31   32   33   34   35