Page 8 - Pasientens stemme i 60 år
P. 8

  Formann Knut Fongen (t.h.) og nestformann Finn Stian Pedersen samarbeidet lenge i forbundet.
fra Kirkenes. Sidsel Rønningen fra Oslo gjorde også en stor innsats i flere år med sine barneprogram og trimprogram før frokost. Bingo var en populær leiraktivitet på Tromøya, og forbundets kasserer, som var revisor i Riksrevisjonen, Harry Glestad var bingoarrangør og passet på at alt gikk riktig for seg. Forbundet samarbeidet også med hudlege på lei- ren, og det vakte stor oppsikt da dr. Braathen ankom leiren i sjøfly.
Organisasjonsendringer
På det første landsmøtet i Oslo 17. oktober 1964 ble navnet endret til Norsk Psoriasis Forbund (NPF), men på 90-tallet ga Norsk Språkråd beskjed om at Psoriasisforbund skal skrives i ett ord. Og på landsmøtet i 1994 ble det slik. På samme landsmøte ble landsstyret utvidet til et sentralstyre. Landsstyret ble tre år senere avviklet på landsmøtet i 1997, og Representantskapet
ble innført som forbundets høyeste besluttende myndighet mellom landsmøtene. Og slik er det fortsatt i dag.
1975
Den økonomiske situasjonen var ikke så enkel de første årene, og i begynnelsen av 1967 var det fak- tisk så vanskelig at det ble diskutert om forbundet skulle legges ned. Året etter ble likevel landsstyret samlet, og Elsa Rønning ble valgt til formann. Det ble bestemt å ta kontakt med Norsk Revmatikerfor- bund om å slå sammen de to forbundene. Men legene i Revmatikerforbundet sa nei, så det ble ikke noe av.
Psoriasis- og eksemforbundet har helt fra starten av hatt et nært og godt samarbeid med en rekke hudleger, ikke minst innen forskning som har vært et viktig tema for forbundet helt siden den første tiden. Fra 70-tallet av knyttet forbundet til seg en hudlege som bisto i faglige spørsmål, og på lands- møtet i 1997 ble det første medisinske rådet oppnevnt.
Tidligere forbundsleder Arne H. Jenssveen var en sterk pådriver i første halvdel av 80-tallet for å få
Tidligere redaktør Berit Dahl (t.v.) og formann Elsa Rønning på besøk hos et legemiddelfirma i London.
1976 –1979 1978
      8
Forbundet får sitt første selveide kontor i Westye Egebergsgate – kjøpt for 30.000 kroner
Forbundet får sitt eget medlemsblad, Psoriatikeren, med Berit Dahl som redaktør
Klimabehandling for personer med psoriasis i Jugoslavia
Medlemskartoteket blir overført til edb-behandling
 


















































































   6   7   8   9   10