Page 41 - Hud&Helse nr. 2/2020
P. 41

 fikk utbrudd
PEF UNG
på rare steder
Det er viktig å huske at om du ikke har artritt, men får øyebetennelse, kan dette være tegn på at du kanskje kan ha PsA. Forskning viser at opp til cirka 30 prosent som har psoriasisartritt, opplever øyein- flammasjon. Med andre ord går andre øyetilstander hånd i hånd med PsA.
Så HUSK, mistenker du dette, så GÅ TIL LEGE ELLER HUDLEGE. Dette er alvorlig, og kan gjøre dype skader. Gå heller en gang for ofte enn å tenke at dette går over. Jo fortere du kommer deg til legen, jo større er sjan- sen for at du får behandlet det.
Kilder:
psoriasis.org/advance/uveitis-eye- inflammation-linked-to-psoriasis-psori- atic-arthritis
Psoriasis, Forfatter Alan Menter & Ben­ jamin Stoff
everydayhealth.com/psoriatic-arthritis/ symptoms/psoriatic-arthritis-eye-prob- lems-when-seek-help/
healthline.com/health/psoriatic-arthritis- symptoms-pictures
Øyebetennelse kan tyde på at du har psoriasisartritt, ifølge Malin Landro Angeltveit. Foto: Privat
Psoriasis i øye er en sjelden type, men det er en del mørketall. Foto: iStock
  Tur til Hunderfossen avlyses
Det var med et tungt hjerte ungdoms- styret sendte ut epost til de påmeldte om at turen til fornøyelsesparken Hunderfossen ved Lillehammer hel- gen 19.-21. juni ble avlyst. Etter nøye vurderinger bestemte PEF-ung seg for ikke å gjennomføre årets sommerar- rangement. Ingen vet hva morgenda- gen bringer. Det er alt for mange ukjente faktorer ved å gjennomføre et så stort arrangement i en pandemitid.
For PEF-ung er dette ikke en ønsket situasjon. Vi gledet oss virkelig til å bli kjent med flere nye venner og å se alle gamle kjente igjen. Det var en veldig fin gjeng som var påmeldt! Mange gode minner skulle skapes, og nye bånd knyttes. Vi er selvsagt lei oss for å ikke kunne tilbringe helgen sammen med dere, men vi kommer sterkere tilbake!
 HUD&HELSE 2/2020 41



















































































   39   40   41   42   43