Page 43 - Hud&Helse nr. 3/2020
P. 43

Digitale arrangementer i høst
På grunn av økt smittespredning av koronaviruset blir flere av arrangementene i høst digitale.
Tekst: Mari Øvergaard, generalsekretær i Psoriasis- og eksemforbundet
NYTT FRA FORBUNDET
 Landslotteriet 2020
I august sendte Psoriasis- og eksemfor- bundet ut lodd til medlemmene i organi- sasjonen. De som ikke har reservert seg mot loddsalg, vil motta lodd i posten. I lot- teriet kan du vinne flotte premier, og inn- tektene går til forskning, opplysningsvirk- somhet og til arbeidet med å jobbe for bedre behandlingsmuligheter og rettighe- ter for mennesker med psoriasis, atopisk eksem, hidradenitis suppurativa (HS), kro- nisk urtikaria og psoriasisartritt.
Psoriasis­ og eksemforbundet (PEF) hadde planlagt et variert og god akti­ vitetstilbud over store deler av landet høsten 2020. Men oppblomstringen av koronasmitte og usikkerheten det med­ fører, har ført til flere endringer i de uli­ ke arrangementene.
Sentralstyretbestemtesegforåavlyse organisasjonskurset12.­13.september,og representantskapsmøtet den 11. septem­ ber ble gjennomført digitalt. Mestrings­ skolene i Bergen, Trondheim og Tromsø utsettes, og det det samme gjelder HS­seminaret i Kristiansand. På Vestlan­ det har også PEF Vestland bestemt å avlyse vestlandskonferansen 2020 på bakgrunn av covid­19­situasjonen.
En rekke andre små og store lokale arrangementer avlyses eller utsettes også. Det er leit at PEF må gå til slike skritt, men vi ønsker ikke på noen måte å utsette våre medlemmer og tillits­ valgte for økt risiko for smitte.
Digitalt medlemstilbud
Det er viktig å forsøke så godt vi kan å sikre et godt tilbud til våre medlemmer, til tross for en utfordrende situasjon. PEF tar derfor sikte på å gjennomføre en digital mestringsskole høsten 2020.
Vi vet at mestringsskolene er et godt og nyttig tilbud som mange har glede av. Et digitalt kurs vil ikke kunne erstatte et
fysisk kurs fullt og helt, men det vil kunne være et alternativ i en situasjon, hvor det å samle mange til fysiske arran­ gementer er krevende og usikkert.
PEF tar også sikre på gode digitale markeringer av diagnosedagene våre i høst. På Eksemdagen 14. september lanserte vi en animasjonsfilm for å fremme hudvennlig håndvask, og på både Verdens urtikariadag 1. oktober og Verdens psoriasisdag 29. oktober vil det være digitale markeringer.
Ta kontakt
PEF ønsker å være tilgjengelige for deg som er medlem, og vi setter pris på at du tar kontakt om smått og stort – en­ ten det dreier seg om koronasituasjo­ nen eller noe annet. Administrasjonen kan nås på telefon 23 37 62 40, epost post@pefnorge.no eller i sosiale medier som Facebook og Instagram.
Hvis du trenger noen så snakke med som kan dele erfaringer, sorger og gleder, ta kontakt med en av våre likepersoner. Liste over likepersoner finner du på side 50 og på nettsiden vår, hudportalen.no.
Ta også gjerne kontakt med din lokalforening. Kontaktinformasjon fin­ ner du også på hudportalen.no.
Velkommen til en annerledes og mer digital PEF­høst!
 Endringer på hudportalen.no
På grunn av endringene i lokal- og fylkes- lag i Psoriasis- og eksemforbundet som følge av regionreformen, er også sidene til lagene på hudportalen.no endret. Fylkes- lagene som er slått sammen har fått sin egen side, og det gjelder lagene Agder, Innlandet, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland og Viken. Det er ikke gjort noen endringene på lokalsidene for fylkeslagene Nordland, Oslo, Rogaland og Møre og Romsdal.
 Rapport fra Reiseutvalget
Årets medlemstur skulle i år gå til Gran Canaria med bosted på Green Beach i Patalavaca fra 16.-30. september. Slik ble det dessverre ikke, pandemien satte en stopper for denne turen. Vi valgte å avlyse turen. Det vil heller ikke bli lagt opp til tur våren 2021, men vi håper at det blir trygt å reise til Gran Canaria i løpet av kommende år. Reiseutvalget har bedt Helsereiser om å innhente priser for en medlemstur til Green Beach i midten av september 2021.
 HUD&HELSE 3/2020 43











































































   41   42   43   44   45