Page 30 - Hud&Helse nr. 1/2021
P. 30

  ANNONSE
 RÅ Skincare har spesialisert seg på utvikling av produkter for sensitiv hud og har også en egen serie, Favn, som er spesielt tilpasset hud plaget av atopisk eksem. Alle ingrediensene i Favn er av en renset kvalitet og selvfølgelig helt parfymefrie slik at de skal være så allergi- vennlige som mulig. RÅ Skincare ble lansert i 2014 etter flere år med utvikling. Produktene er utviklet av Torhild Næss (til høyre på bilde) i tett samarbeid med kjemiker og toksikolog og i dag driver Torhild RÅ sammen med sin datter Amanda (til venstre på bilde).
Både Amanda og lillesøsteren var plaget med atopisk eksem fra de var 1 år, og har vært hoved- grunnen til at fokuset i produktutviklingen har vært produkter for sensitiv hud og at RÅ har utviklet en egen serie som er spesielt godt egnet for de med atopisk eksem som heter Favn. «Jeg hadde rød, sensitiv og veldig tørr hud allerede som baby. Jeg tilbrakte mange timer hos hudlege og det var mange vanskelige perioder med hyppig eksem, spesielt i barn og ungdomsårene, men også i perioder som voksen, forteller Amanda. Min lillesøster hadde også atopisk eksem og var svært plaget.» forteller Amanda.
I tillegg utviklet Torhild lungeproblemer (parfyme- allergi og astma), etter flere år i produksjon av ulike hudpleieprodukter med parfymestoffer. Det å ha to døtre med eksem og i tillegg slite med luftveisplager og astma har vært en stor drivkraft bak produkt- utviklingen. I tillegg er det jo absolutt helt nød- vendig for et forsvarlig arbeidsmiljø i produksjons- enheten vår.
Rene og naturlige ingredienser i hudprodukter er som mange av leserne her sikkert smertelig har
erfart ingen garanti for at produktet passer hud med atopisk eksem. De fleste profesjonelle hudpleie- produkter for atopisk eksem består som regel av mineraloljer. Dette er døde oljer som ikke trigger eksem. Mineraloljen legger seg som en beskyttende film (plaster) på huden slik at den lettere kan reparere seg. Utover det positive med denne beskyttelsen så hjelper ikke en mineralbasert krem så mye, etter vår erfaring.
Når vi skulle lage produkter som passet for atopisk eksem ønsket vi å lage de av naturlige planteoljer. De har den egenskaper at de faktisk kan tilføre huden næring. Disse produktene er derfor sammen- satt av planteoljer som er renset. Da har beholdt sine pleiende egenskaper fra antioksidanter og fett- syrer og de trekker også inn i huden slik at ikke de hemmer hudens naturlige «funksjoner». Vi kunne snakket mer om dette, men dette er egentlig det viktigste når det gjelder Favn.
Når dette er nevnt så har vi ikke bare fått god respons fra de med atopisk hud. Favn er også en foretrukket serie for kunder som generelt sliter med tørr og sår hud, psoriasis, eller på annen måte har
30 HUD & HELSE 1/2021


























































































   28   29   30   31   32