Page 41 - Hud&Helse nr. 2/2021
P. 41

 NYTT FRA FORBUNDET
 organisasjoner, blant annet fra FFO Fredrikstad og Studieforbundet Funkis avdeling Østfold.
– PEF er en stødig organisasjon som ivaretar medlemmenes interesser på beste måte og bistår dem som trenger det. Jeg vil arbeide for at PEF skal være en åpen og inkluderende organisasjon med rom for, og med respekt for alle. Ellers ønsker jeg blant annet å arbeide for å synliggjøre organisasjonen og likepersonsapparatet og tidlig og riktig behandling – og best mulig helse og livskvalitet.
Styremedlem: Mona Grorud Sørensen (50)
Lokallag: PEF Trondheim og omegn – Jeg er gift og har tre barn, og jeg bor på Ler i Melhus kommune. Jeg er selv- stendig næringsdrivende. Etter å ha slitt stort sett alene med HS (uten å vite hva det var) i 25 år uten diagnose og riktig hjelp, bestemte jeg meg for at jeg vil gjøre det jeg kan for at andre ikke skal behøve å oppleve det samme som meg. Jeg kom inn som medlem og li- keperson for HS i 2018, og jeg har vært medlem i HS-utvalget siden 2019. Jeg har vært nestleder i tidligere PEF Sør- Trøndelag, og jeg er i dag leder i lokall- laget PEF Trondheim og omegn.
– Som sentralstyremedlem ønsker jeg å jobbe spesielt for å få spredd informa- sjon om de mer sjeldne hudlidelsene (blant annet HS og urtikaria) til så vel helsevesenet som det offentlige – og folk flest. Jeg ønsker å bidra til at de som sli- ter med ulike hudlidelser, skal få vite at de ikke er alene, og at det finnes hjelp og få for de fleste. Jeg er særlig opptatt av å nå ut til yngre mennesker via kanaler som for eksempel skolehelsetjenester og sosiale medier.
får ny kunnskap om behandling av dei ulike hudsjukdommane og ein møter nye og gamle medlemmer. Eg har vore 1. vara til sentralstyret i PEF i perio- dane 2015–2018 og 2018–2021. Med lang fartstid i forbundet, trur eg at eg har mykje å bidra med i sentralstyret.
 Styremedlem: Gunn Grav Graffer (63) Lokallag: PEF Trondheim og omegn – Jeg er gift og bor midt mellom Trondheim og Trondheim Lufthavn, Værnes. Her har jeg drevet et større gårdsbruk sammen min mann, to barn og flere ansatte. Vi er nå kårfolk. Jeg har utdannelse innen handel og kontor og er agronom. Jeg har alltid hatt verv, både of- fentlige, i forsikring, nemnder, rettsvese- net, og frivillige lag og foreninger. Jeg har også vært speiderleder i mange år, og jeg har hatt mye kontakt med skoler, Nav og barnevern. Jeg har hatt kontorstillinger og er i dag ufør. Men jeg jobber noe i peri- oder, og jeg har nå vært i engasjement i Mattilsynet siden 2004.
– Jeg har vært medlem i PEF siden 1983, og jeg har vært leder og styremed- lem i tidligere PEF Sør-Trøndelag. I dag er jeg styremedlem i PEF Trondheim og omegn og i fylkeslaget PEF Trøndelag. Jeg har vært delaktig i mestringskursene ved St. Olavs Hospital og deltatt på samlinger med blant annet sykepleiere og leger. Jeg har vært likeperson for psoriasisartritt, psoriasis og urtikaria, og jeg er medlem av likepersonutvalget. I flere år har jeg også vært likeperson i en annen pasientorganisasjon.
1. vara: Helge Vilhelmsen (65) Lokallag: PEF Sogn og Fjordane
– Eg bur i Stryn, eg er gift med Turid og eg har fire vaksne ungar og tre barnebarn. Om sommaren er eg mest å sjå på heimtraktene mine på Helgelandskysten, der vi har hytte. Eg har vore aktivt med i PEF i over 30 år, og som styremedlem og sekretær i PEF Sogn og Fjordane i snart 20 år. Det er spennande å vere med i PEF fordi ein
2. vara: Arnhild Fondal (56)
Lokallag: PEF Levanger og omegn
– Jeg heter Arnhild Fondal og er fra Levanger. Jeg er 56 år og arbeider som lærer på barnetrinnet. Jeg har vært med- lem i PEF siden 1983 og har hatt ulike verv både lokalt og sentralt. I dag er jeg leder i PEF Trøndelag og styremedlem i PEF Levanger og omegn.
Jeg vil bidra med min erfaring som psoriatiker og tillitsvalg gjennom mange år. I tillegg vil jeg nevne at bru- kermedvirkning har vært viktig for meg etter at det ble innført.
3. vara: Kristin Windahl (58) Lokallag: PEF Oslo
– Jeg er en gift dame som bor i Oslo. Jeg har to voksne sønner og fire barnebarn. Jeg har vært med i HS-utvalget i tre år, og jeg har vært likeperson. Den viktigste årsaken til at jeg engasjerer meg i PEF og HS-utvalget, er å spre mest mulig in- formasjon. Jeg ønsker å bidra med kunn- skap om HS-diagnosen og PEF gene- relt. Jeg er spesielt opptatt av å bidra med relevant informasjon om HS til både helsetjenesten, helsepersonell, medlem- mer og ikke minst til unge personer. Jeg ønsker å møte de unge der de er, slik at de kanskje kan slippe alle fordommer og skam som vi andre er blitt møtt med. Vi har med andre ord mye arbeid foran oss.
   HUD & HELSE 2/2021 41

















































































   39   40   41   42   43