Page 43 - Hud&Helse nr. 2/2021
P. 43

 Et unikt, aktivt og spennende 2021
PEF UNG
Starten av året har vært trå, men PEF-ung går sommer, sensommer og høst i møte med stor optimisme.
Tekst: Maren Awici-Rasmussen, organisasjonsrådgiver i Psoriasis- og eksemforbundet
Vi har unike, lærerike, spennende og utfordrende arrangement på trappene. PEF-ung planlegger at 2021 blir ett år som ender med braksuksess og uvanlig spennende aktivitet. I skrivende stund er årets sommerarrangement til Hunder- fossen Eventyrpark fulltegnet. Vårens to andre prosjekter er utsatt og gjennomfø- res derfor i høst. Vi skal også arrangere en litt annerledes ungdomskonferanse som du kan lese mer om i egen sak.
Foreldremøte om klimabehandling
Først ut er et foreldremøte om behand- lingsreiser for ungdom. Behandlings- reiser er et viktig og bra behandlings- tilbud for ungdom. Det skaper bedre fysisk og psykisk helse gjennom be- handling og undervisning. Deltakerne får venner for livet og økt kunnskap til å mestre diagno-
sen i hverdagen både praktisk og psykososialt.
fjes og gamle kjenninger. Det er alltid gøy å se folk igjen, og vi i PEF-ung gleder oss til å bli kjent med dere nye!
Regjeringen har varslet en oppkla- ring av reglement når det nærmer seg, men i skrivende stund har vi håpet om at vi kan gjennomføre turen.
Endringsagenter
Etter sommeren inviterer vi til prosjektet Endringsagenter. Helgen 13.-15. august samles en liten gjeng på maks ti deltakere i Oslo. Dette er et prosjekt som er veldig inspirerende å jobbe med, og helgen blir utrolig gøy! Her skal vi lære mer om hva vi kan gjøre for å påvirke samfunnet til det beste for oss. Sammen skal vi også bli enige om noe vi vil endre, så skal vi prøve å gjøre nettopp det. Gjennom prosjektet vil vi lære om påvirkning i utvidet for-
PEF-ung inviterer
til kroppskunst med kroppsmaler Linda Röhmen. Foto: iStock
oss. Vi ønsker å ha med deg som har en perfekt uperfekt hud, en hud med enten utslett, pigmentflekker, arr eller annet synlig symptom. Linda skal skape magi med oss som lerret. Det er IKKE krav om at man skal være naken eller at hele kroppen males. Har du utslett på kneet, på albu, rundt øret eller annet, ønsker vi det. Noen har pigmentflekker på armer og ben. Det er supert utgangspunkt for kroppskunst. Vi skjønner også at det er umulig å love hud med utslett på gjen- nomføringstidspunktet. Kunsten skal fotograferes av fotograf Tøri Gjendal, og resultere i en fotoutstilling.
I forkant av helgen skal vi avholde et nettmøte med Linda og Tøri for å inspi- rere oss til å lage en plan for malingen. Helgen gjennomføres i Oslo, og lørdagen benyttes til å males og fotograferes. På søndagen planlegger vi utstillingens budskap. Vi ønsker at utstillingen skal trigge refleksjoner og skape økt forstå- else blant de som ser utstillingen. Maga- sinet Altså har også vist interesse for å publisere bilder fra prosjektet. Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam.
HUD & HELSE 2/2021 43
 «PEF-ung planlegger at 2021 blir ettårsomendermedbraksuksess og uvanlig spennende aktivitet»
Men det å
være en forelder
til en ungdom og sende han eller hun av sted til Gran Canaria for tre uker, kan være utfordrende. Mange foreldre er utrygge fordi de ikke kjenner så godt til opplegget. For å trygge dere som foreldre, inviterer vi nå til et foreldremøte med Seksjon for behandlingsreiser ved Oslo universitetssykehus, som vil informere om opplegget. I tillegg vil tidligere deltakere fortelle hva tilbudet har betydd for dem. Foreldremøtet gjennomføres på nett.
Sommerleir
Vi prøver oss igjen med sommerarran- gement til Hunderfossen familiepark. Vi håper på en gruppe med omtrent 35 del- takere, og sammen kan vi skape magiske eventyr,nyevennskapogutveksleerfarin- ger. Det blir en fin gjeng med både nye
stand, fordi på- virkning og po- litikk er MYE mer enn det man først tenker på. Det er kampan-
jer, informasjonstiltak, leserinnlegg og mye mer! Karianne Monstad fra byrået Rud Pedersen Public Affairs har lang erfaring med opplæring av unge frivilli- ge. Hun har mange spennende og gøye oppgaver i ermet, og det krever ingen forkunnskaper for å være med. Prosjektet er støttet av LNU Aktivitetsmidler og deltakelse er gratis. Dette er et prosjekt som vil lære deg å ta bedre kontroll over egen hverdag.
Kroppskunst
Kroppskunstprosjektet vårt er et unikt prosjekt, en mulighet du sjelden får igjen! Vi har fått med en av Norges fremste innen feltet. Linda Röhmen er en bauta innen kroppsmaling. Hun kicket på prosjektet og skal male og utsmykke
  R
-
i
c
i
w
A
n
e
r
a
M
a
s
m
u
s
s
e
n




















































   41   42   43   44   45