Page 17 - Hud&Helse nr. 2/2021
P. 17

Fedons indiske linsesuppe (t.v.) og proteinpannekaker. Foto: Anne Valeur, Cappelen Damm
To oppskrifter fra Fedon
Indisk linsesuppe
6 personer
1 1⁄2 ss extra virgin olivenolje 1 stor løk, finhakket
2 fedd hvitløk, knust
1⁄2 ts gurkemeie
1 ts karri
1⁄2 ts kajennepepper
1 1⁄2 l vann
3 1⁄2 dl vann tilsatt 1 hønsebuljongterning
250 g røde linser
100 g byggryn
1 boks hermetiske tomater (400 g), grovhakket natriumredusert salt
pepper
persille til pynt, finhakket
Slik gjør du:
1. Varm en stor kjele, ha i olje og fres løk og hvitløk i 1 minutt. 2. Tilsett krydderne.
3. Ha i vann, buljong, linser, byggryn og tomat, kok opp, legg
på lokk og la småkoke i 45 minutter.
4. Smak til med salt og pepper og server rykende varm,
med persilledryss over.
Proteinpannekaker
24 små pannekaker
7 1⁄2 dl mandelmel (avfettet) 1 dl fløte
8 egg
1,25 dl smør, smeltet
1⁄2 dl Fibersirup Gold eller agavesirup 1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 klype natriumredusert salt
smør, til steking
Slik gjør du:
1. Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en glatt røre. 2. Smelt 1 spiseskje smør i en stor stekepanne over middels
varme.
3. Stek pannekakene, snu dem når de begynner å boble.
4. Tilfør mer smør ved behov.
5. Server med friske bær eller sukkerfritt syltetøy, gresk yoghurt
naturell og gjerne litt Fibersirup Gold.
Begge oppskriftene er fra Fedon Alexander Lindbergs kokebok «Naturlig slank – med tarm i balanse», som er utgitt på Cappelen Damm. è
HOVEDSAKEN LIVSSTIL
  HUD & HELSE 2/2021 17


























































   15   16   17   18   19