PEF rundt
3/2022

Temadag i Mysen

Fylkeslaget PEF Viken arrangerte dag med hud som tema 9. juni.

Tekst:
Liv Skovdahl

PEF Viken

PEF Viken arrangerte temadag om hud i juni.

2022. Året da vi alle endelig kan se på veien videre! Etter en vanskelig tid med pandemi og utrygghet, har vi heldigvis igjen frihet – under ansvar – til å planlegge aktiviteter som i lang tid nødvendigvis har vært lagt på is.

På «gamlemåten»

Etter vel gjennomført hudskole i mars med klare ønsker fra deltakerne om ytterligere samlinger, er vi i gang med standsarbeid på «gamlemåten». Informasjonsstand ved Coop Extra kjøpesenter i Mysen ble gjennomført i juni med velvillig bistand fra absolutt alle i senteret – noe som ble en god opplevelse med besøk av interesserte som blant annet ønsket råd fra hudlege Helge Bengtson. Han ga av sin tid og kunnskap.

Innholdsrike poser med hudpleieprodukter var som alltid kjærkomne, takk til Vitus apotek som i tillegg sponset oss med kveldens hyggelige gavepakning.

Godt samarbeid mellom representantene fra lokal- og fylkeslag viste igjen behovet for synlighet utad, råd og informasjon på et uformelt grunnlag samt innblikk i forbundets arbeid.

Behandle huden så lenge som mulig

Åpent møte samme kveld fortsatte i Filadelfias perfekt tilrettelagte lokaler, hvor Opsahl Café sørget godt for oss alle under timene som gikk i tråd med prosjektet «Behandle huden så lenge som mulig», som er støttet av Stiftelsen Dam.

Hud som tema var i høysetet med god gjennomgang av arbeidet, samtidig med små filmsnutter fra PEF.

Kvelden ble behørig avsluttet med innlegg av tidligere forbundsleder Ragnar Akre-Aas fra hans mangeårige erfaring i pasientorganisasjoner nasjonalt og internasjonalt. Vi var alle lydhøre og årvåkne gjennom dette særlig aktuelle emnet: Pasientens medvirkning i helsesektoren er avgjørende for en vellykket helsetjeneste.

Vi kan bare enes om stor takk til alle og enhver – samhold og samarbeid gir resultat, og vi håper å ha startet en positiv trend til oppfølging gjennom lignende arrangement i fylket.