PEF ung
3/2022

Helt konge!

Helgen 24.–26. juni satte 28 spente PEF-ungere nesa mot Ålgård, nærmere bestemt Kongeparken.

Tekst:
Maren Awici-Rasmussen

Organisasjonsrådgiver i Psoriasis- og eksemforbundet

Maren Awici-Rasmussen

For mange hadde dagene opp mot helgen i Kongeparken i Ålgård utenfor Sandnes bydd på mer spenning enn vanlig. Ville flyet mitt bli innstilt, får jeg bagasjen, kommer jeg frem? Stemningen var særlig spent i ledergruppa, hvor majoriteten kom med fly. Men med en god dose tålmodighet og venting på flyplassen kom alle frem til parken!

Denne helgen stod fellesskap, erfaringsutveksling, (Glamorøs camping. Red. Anmn.) og nye venner på agendaen. Mens flere av familiene etter hvert er blitt gamle travere, var det også mange nye tilskudd til PEF-ung-familien. Det er alltid litt ekstra gøy å se at nye kommer til og at de som har vært med før vil tilbake!

Utdeling av goodiebags

Fredag gikk stort sett med til å bli bedre kjent, spise mat sammen, og å motta goodiebags fra PEF-ung. Vi hadde kjøpt inn solhatter med logo på og drikkeflasker som holdt vannet godt og kaldt. Med oss hadde vi også solkremer slik at alle skulle være både hydrert og smurt. Mens noen hadde ankommet tidlig og brukte dagen i karusellene, kom andre frem relativt sent på fredag.

Lørdag startet med frokost i spisesalen, og vi delte ut et bingoskjema, som alle deltakerne ble utfordret på å gjennomføre. Deretter gikk vi en god gjeng sammen for å vekke Gråtass. Det var stas å hilse på Gråtass, få sitte på ham og prate litt med traktoren som mange av oss har et forhold til. Ekstra moro er de aktivitetene som man får tilgang til fordi man overnattet i selve parken.

Deretter gikk folk i selvvalgte grupper til ulike aktiviteter. Vi hadde satt opp et program med flere treffpunkt i løpet av dagen, og vi oppfordret alle til å møte opp på dem. Og alle måltidene var felles. Slik fikk vi sikret at fellesskapet ble sterkere. På kveldstid var det et fint uteområde som vi benyttet til å spille og leke sammen. At PEF-ung hadde booket store deler av Brumle-camp, gjorde saken mye enklere. Omtrent alle som var i «fellesområdene» tilhørte oss.

Kongeparken er heller ikke så stor i antall kvadratmetere, så vi møtte stadig andre i parken, og vi flekset litt på hvem som gikk sammen med hvem. Møtte man noen som ønsket samme aktivitet som deg, så ble man med. Ingen skulle måtte gå alene!

Kjennemerke bøttehatt

Bøttehattene viste seg å være et godt kjennemerke i parken. De observante barna pekte på karuseller og sa: «Se! Der er en av oss!» Og da kunne man enkelt utvide gruppen og variere litt i hvem som gikk sammen. På kvelden da parken hadde stengt, satt store og små sammen og spilte spill eller tegnet.

Mens fredag og lørdag hadde strålende sol og tropevarme, var søndagen en regnfull dag. Vi hadde kjøpt inn lunsj til hele gruppen, og vi ønsket å tilbringe formiddagen i parken sammen før de som kom med bil kjørte hjem. Men med et guffent vær og kalde kropper, var det flere som kjørte hjem før lunsj, og mange av oss brukte deler av dagen inne på det avlukkede overnattingsområdet for ikke å bli helt gjennomvåte. Sammen spiste de resterende lunsj, og vi dro hjem mette på både mat og opplevelser.

At dette ble en helt KONGE-HELG er det ingen tvil om.