Diagnose
4/2022

Seminar på Verdens urtikariadag

I år markerte Psoriasis- og eksemforbundet Verdens urtikariadag 1. oktober ved å arrangere et seminar om diagnosen.

Tekst:
Thea Kristine Lande

Rådgiver organisasjon og helsefag i Psoriasis- og eksemforbundet

Det var 17 påmeldte deltakere på seminaret som fant sted på Scandic Solli i Oslo helgen 1.-2. oktober. Vi startet lørdagen med lunsj på hotellet for å bli litt kjent med hverandre før første foredrag.

Først ut i rekken var Jose Hernán Alfonso, som er lege i spesialisering, ph.d. ved Seksjon for hudsykdommer på Rikshospitalet. Han snakket om hva kronisk urtikaria er, om årsaker, symptomer, utredning, diagnostisering og behandling. Deretter snakket allergisykepleier Ingvild Gaare-Olstad om matallergi og diett og kronisk urtikaria. Hun er ansatt ved Regionalt senter for astma, allergi og overfølsomhet (RAAO) på Oslo universitetssykehus. Sist ut på lørdagen var Atle Larsen og hans foredrag om rettigheter. Han er jurist og jobber ved rettighetssenteret til Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).

På søndagen snakket sykepleier Inger-Tove Van De Vooren for oss. Hun er rådgiver ved Distriktspsykiatrisk senter (DPS) i Moss. I løpet av to timer snakket hun om kognitive bevisstgjøringer, stress og stressmestring. Deltakerne var engasjerte og stilte mange gode spørsmål til alle foredragsholderne. Takk til alle som var med og takk til Stiftelsen Dam som gjorde det mulig for oss å arrangere dette seminaret.