Nytt fra forbundet
4/2022

10 år i PEF

Organisasjonsrådgiver Maren Awici-Rasmussen feirer 10-årsjubileum som ansatt i Psoriasis- eksemforbundet (PEF).

Organisasjonsrådgiver Maren Awici-Rasmussen feirer ti år som ansatt i PEF. Tidligere administrasjonssekretær Mette Land Magnusson ble med på feiringen.

Jubileet ble feiret torsdag 27. oktober med kolleger og de andre som forbundet deler kontor med på Helsfyr i Oslo. Lunsjbordet var fylt av snitter og ostekake, og Maren Awici-Rasmussen fikk diverse gaver. Og blant gavene var det en litt spesiell kake – mer om det siden.

Hvordan havnet du i PEF, Maren?

– Jeg har tidligere jobbet i barne- og ungdomsfrivilligheten, og det trivdes jeg godt med. Jeg har også vært frivillig og hadde en del erfaring med prosjektbasert arbeid. Da jeg så jobbutlysningen fra Norsk Psoriasisforbund, som det het da, og den inneholdt arbeidsoppgaver som prosjektarbeid og PSO-ung (PEF-ung), var det selvsagt for meg at jeg skulle søke på denne stillingen. Det har jeg ikke angret på, forteller jubilanten.

Hvordan vil du oppsummere dine ti år i PEF?

– Det er vanskelig å oppsummere så mange år, men givende og innholdsrike er iallfall to ord som passer. Jeg har fått bidra, vært kreativ og jeg har fått høy grad av tillit fra både kolleger og tillitsvalgte. Og ikke minst er det blitt mange gode minner med mange flotte folk.

Bok og tegneserie

– Er det noe du er spesielt stolt av å ha fått til eller vært med på i løpet av disse årene?

– Jeg er egentlig stolt av veldig mye. Av enkeltprosjekt og tiltak er jeg spesielt stolt av boken «Moments» og tegneserien som ble utarbeidet i samarbeid med The Urban Legend. Og jeg synes det er sykt kult at kroppskunstprosjektet til PEF-ung, som gjennomføres for tiden, er blitt så bra. Jeg står på sidelinjen av dette prosjektet, men jeg er like fullt stolt over det. Jeg synes generelt organisasjonen vår får til veldig mye bra med begrensede ressurser. Det er kanskje det jeg er mest stolt av – at vi alle sammen klarer å dra lasset i samme retning, både tillitsvalgte og sekretariatet. Det er ingen selvfølge!

– Hva har vært spesielt utfordrende i disse årene?

Det har lenge vært veldig mange oppgaver som skulle utføres av veldig få hoder. Det er til tider utfordrende. Nå er vi flere som er ansatt, men det er likevel mange oppgaver på hvert hode. Vi er helt avhengige av at de frivillige er med og bidrar.

Bleiekaken

Hva med den spesielle gaven Maren fikk? Jo, det var en bleiekake. Og noen dager etter feiringen gikk hun ut i foreldrepermisjon. Men det betyr ikke et farvel til jobben i PEF.

– Permisjonen min er i utgangspunktet over i slutten av juni, og så er det sommerferie. Vi har ikke satt eksakt dato for når jeg er tilbake i PEF, men en gang etter juni 2023, forteller Maren.