PEF rundt
1/2024

Desembergleder i PEF Fredrikstad!

Juleglede er en kjent og kjær blomst og like tradisjonsrik som PEF Fredrikstads medlemstreff og arrangement i forbindelse med julen.

Tekst:
Liv Skovdahl

PEF Fredrikstad og omegn

Tradisjonen tro inviterte PEF Fredrikstad til juletreff for sine medlemmer.

Tradisjoner må pleies for å kunne opprettholdes og kunne føyes inn i rekken, år etter år. Julepyntede Sanitetshuset i Fredrikstad fremstår som alltid som et vakkert hjem for vårt årlige julemøte. «Alle hjerter gleder seg» for igjen å ha mulighet for kunne hilse på hverandre og møtes i samme lune og gode atmosfære hvor alvor og glede flettes i hverandre.

Dette var da også et av temaene i vår velkomsthilsen denne gang, fordi en viktig del av kvelden er at både kjente og nye ansikter bidrar til å skape varme, samhold og god stemning. Av naturlige årsaker savnes dessverre noen, og våre tanker går som alltid spesielt til dem.

Stor aktivitet

Aktuelt fra lokal-, fylkes- og sentralleddet hører med, og viktig informasjon verdsettes for å tas med videre gjennom året som kommer. Det har vært stor aktivitet i vår forening gjennom hele 2023, noe som ennå ikke ville være over. Vi kunne fremdeles se frem til julekonsert med musikk, glede og god humor.

Blomster hører julen til, og dyktig blomsterdekoratør bidro med faglig kunnskap og materiell til oppsatser og dekorasjoner. Dette ble også til hyggelige bidrag til kveldens senere utlodning. Mange oppmerksomheter ble oss til del i løpet av kvelden, ingen nevnt – ingen glemt! Sosialt samvær med litt godt å spise hører til i en slik anledning med gode samtaler underveis.

Fredelig oase

Som alltid tar vi vare på den løsslupne gleden av allsang med tradisjonelle julesanger, og det er noe eget ved å minnes tidligere tider. I vår urolige tidsalder er det viktig å roe ned og lage en liten fredelig oase midt i travle forberedelser. Nettopp dette var oppfordringen til oss alle fra velkomst og inntil vi takket av for denne gang for å se frem til årets største høytid.