PEF ung
2/2022

Velkommen til ungdomskonferanse og landsmøte

Helgen 21-23 oktober gjennomfører PEF-ung en spennende og viktig helg. Det blir smertemestring, og vi peker ut veien for de neste to årene.

Tekst:
Maren Awici-rasmussen

Organisasjonsrådgiver i Psoriasis- og eksemforbundet

Hvert år gjennomfører vi ungdomskonferansen, og alle ungdommer er velkommen. PEF-ung fyller også 35 år i år, og vi vil markere dette i løpet av helgen. Ettersom samlingen slås sammen med landsmøtet vårt, er konferansen åpen for alle over 12 år. I år gjennomføres den i Asker utenfor Oslo. På programmet står smertemestring, og vi håper alle vil få nyttige input i løpet av helgen. Både sosial, praktiske og faglige.

På lørdag vil vi gjennomføre et lite formøte hvor valg­komiteen presenterer sitt foreslåtte styre. Vi snakker om hva et landsmøte er og forklarer hvordan det gjennomføres, og vi velger ut noen delegater blant observatørene. Ungdomskonferansen kan også velge å fremme saker til morgendagens møte.

«PEF-ung-gjengen er et fellesskap hvor man kan dele erfaringer og dra nytte av hverandres kunnskap»

Landsmøtet

På landsmøtet til PEF-ung i høst kan du være med å bestemme retningen for organisasjonen.

På søndag gjennomfører vi selve landsmøtet. Dette er et møte for å bestemme PEF-ungs handlingsplan og hva vi vil legge vekt på de neste to årene. Under møtet vil vi også velge et nytt styre.

Styret som velges består av fem faste medlemmer og tre varamedlemmer. Det samles normalt til fem møter i løpet av året. Møtene gjennomføres primært i helger og gjennomføres digitalt eller fysisk. Noen møter kalles hele styret inn til, mens andre møter innkalles bare de faste styremedlemmene. Styret gjennomfører også noen oppgaver mellom styremøtene, alt etter hva man påtar seg under styremøter. Som medlem i styret vil du få muligheter, utfordringer og forhåpentligvis lære litt. I tillegg er det veldig hyggelig og givende arbeid. Synes du det høres spennende ut, kan du kontakte valgkomiteens leder, Martine Teigen på epost martine@pef-ung.noeller på telefon 95 78 70 59.

Bli med!?

Ønsker du å delta på landsmøtet, kan du melde deg på gjennom nettsiden vår,
pefung.no. Det er kun 30 plasser, så meld deg på i dag, og senest 1. september. Under påmeldingen må du velge mellom kategoriene «delegat» og «observatør». En delegat er en som har verv som ungdomskontakt eller er sendt fra PEF-ung-gruppen. Alle andre er observatører. Delegater betaler litt mer, men får reisen dekket. Observatører må dekke reisen selv, eller be lokallaget sitt om støtte til å dekke deltakelsen. Er du i tvil om hvilken kategori du skal velge, så velg «observatør».

Vi håper å se mange nye og gamle kjenninger på ungdomskonferansen og landsmøtet.

Smørebussen kjører sommeren 2023

Smørebuss-prosjektet til PEF-ung er blitt utsatt til sommeren 2023. I dette prosjektet kjører PEF-ung en dekorert van/Caravelle fra Østlandet til Sørlandet for å besøke aktuelle festivaler i løpet av sommeren. Vi vil stå på stand sammen med en hudlege i spesialisering, som tilbyr konsultasjoner. På standen kan festival­deltakerne bli med på konkurranser og vinne premier, ta bilder foran selfievegg og det blir delt ut solkrem. Målet med prosjektet er å skape større forståelse for hudsykdommer hos befolkningen og ikke minst treffe folk der de er for å gi gode råd og tips. Vi gleder oss til sommeren 2023.