Aktuelt
2/2022

Klimabehandling for psoriasis flyttes

Psoriasisprogrammet til Seksjon behandlingsreiser til utlandet flyttes fra helsesenteret Valle Marina på Gran Canaria til Vintersol på Tenerife fra januar 2023.

Fra og med neste år vil behandlingsreiser for personer med psoriasis være på Vintersol på Tenerife.

Foto: iStock

Behandlingsreiser til utlandet for psoriasispasienter (voksne, barn og ungdom) har de siste årene vært gjennomført på helsesenteret Valle Marina på Gran Canaria. Hvert fjerde år gjennomføres en anbuds­prosess for programmet. I år ble det gjennomført en slik anbudsrunde, og fra januar 2023 vil behandlingsreisene gå til Vintersol på Tenerife, skriver Seksjon for behandlings­reiser ved Oslo universitetssykehus på sine nettsider. Dette vil ikke føre til endringer for reisene på psoriasis­programmet i år, alle planlagte reiser i 2022 går fortsatt til Valle Marina på Gran Canaria.

Vintersol er allerede et av flere behandlingssteder for pasienter med revmatisk inflammatorisk leddsykdom som blant annet psoriasisartritt.

Behandlingsreise til utlandet er et tilbud til pasienter med revmatisk inflammatorisk leddsykdom, psoriasis eller atopisk eksem (barn og ungdom), samt senskader etter poliomyelitt eller kronisk lungesykdom. En behandlingsreise innebærer et tre eller fire ukers behandlingsprogram i et varmt og solrikt klima. Søknad fylles ut av pasient og lege i samarbeid.