Nytt fra forbundet
2/2022

Med blikket rettet mot fremtiden

Etter en utsettelse på grunn av koronapandemien, kunne endelig Psoriasis- og eksemforbundet samles til landsmøte 22.–24. april på Quality Airport Hotel Gardermoen.

Et nytt sentralstyre i Psoriasis- og eksemforbundet er valgt. Fra øverst til venstre: Kristin Windahl (varamedlem), Jan Erik Haugom (nestleder), Liv Skovdahl (styremedlem), Tord Johansen (leder), Gunn Grav Graffer (styremedlem), Arnhild Fondal (varamedlem) og Irmelin Einevoll (styremedlem). Foran sitter PEF-ung-representantene Malin Landro Angeltveit (t.v) og Anette Nærby (leder i PEF-ung). Helge Vilhelmsen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Ivrige delegater på Psoriasis- og eksemforbundets landsmøte i april.

Tidligere nestleder i sentralstyret, Hilde Mellum fra PEF Bergen og omegn, ønsker velkommen til landsmøte- og jubileumshelg.

Konserten med Sigvart Dagsland under jubileumsmiddagen skapte en god og lun stemning.

Siden landsmøtet ble lagt til 2022, ble starten på 60-årsjubileet inkludert. Jubileumsmarkeringen lørdagskvelden besto av en tre-rettes middag, taler og intet mindre enn en konsert med Sigvart Dagsland – han alene ved pianoet med både gamle og nye låter. En solbrun toastmaster Svein Erik Burud fra PEF Bergen og omegn bandt det hele sammen med behandlingsreiseminner. Forbundsleder Tord Johansen innledet kvelden, og mangeårig tillitsvalgt Sissel Brufors Jensen fra PEF Mo oppsummerte de 60 årene med store og små glimt. Til slutt takket ungdomsrepresentanten Martin Tangsveen fra PEF Oppland for maten, og han benyttet anledningen til å se fremover.

På landsmøtet tidligere ble også fremtiden drøftet, da delegatene tidligere på dagen behandlet saken om organiseringen av PEF og strategien for PEF landsmøteperioden 2021-2024. Under behandlingen av ny strategi tidligere den lørdagen skapte behandlingen av PEFs kjerneverdier, visjon og slagord mest diskusjon. Det endte med disse vedtakene:

  • Kjerneverdier: Fellesskap, kunnskap og engasjement

  • Visjon: Et bedre liv for alle med hudsykdom og psoriasisartritt

  • Slagord: Din hud og helse, vårt fokus

Landsmøtet vedtok også mål og strategidokument for perioden 2021-2024, som følges opp av årlige handlingsplaner som vedtas av sentralstyret.
Større medlemsrabatt i Boots Apotek

Nå får du som er medlem i Psoriasis- og eksemforbundet eller PEF-ung 25 prosent i rabatt på alle handelsvarer hver gang du handler i et Boots Apotek eller på boots.no. Rabattøkningen ble lansert på landsmøtet til Psoriasis- og eksemforbundet på Gardermoen. Du finner mer informasjon om denne medlemsfordelen på hudportalen.no.