PEF rundt
4/2023

Jubileum på stortromme

I år fyller PEF Bergen og omegn 60 år!

Tekst:
Anne Louise Falch

PEF Bergen

Foto:
Anne Marie Kvamsås

PEF Bergen

I høst feiret PEF Bergen og omegn sitt 60-årsjubileum med en helg med god mat, samvær og input.

Styret i PEF Bergen og omegn ville slå på stortrommen og inviterte medlemmer til jubileumskonferanse fra lørdag 23. til søndag 24. september på Solstrand Hotel & Bad, et vakkert historisk hotell cirka tre mil sør for Bergen. 33 påmeldte inkludert styret, hadde en super feiring, som startet med lunsj lørdag og ble avsluttet med frokost søndag.

På programmet etter lunsj sto foredrag med lege Ingvard Wilhelmsen. Han er kjent som leder for Norges eneste hypokonderklinikk og for sine inspirerende og humoristiske foredrag. Latteren satt løst, men det var også rom for ettertanke og spørsmål underveis.

Hotellet har egen bade- og spa-­avdeling og det var ikke mer enn rett og rimelig at det var satt av tid i programmet til velvære om ettermiddagen, før vi satte oss til bords om kvelden og ble servert en fantastisk tre-retters middag. Solstrand er kjent for sitt gode kjøkken, og det fikk vi merke under hele oppholdet.

Før middagen holdt Hilde Mellum, lederen vår, tale. Hun gratulerte med jubileet og trakk historiske linjer. PEF Bergen og omegn er ett år yngre enn forbundet vårt og det eldste lokallaget i landet.

Elna Milde Rasmussen, som har vært medlem «en mannsalder», takket for maten. Det var morsomt å høre hvordan hun ved en tilfeldighet ble medlem i forbundet. Det er sikkert flere enn henne der tilfeldighetene for medlemskap har spilt inn.

Kenneth Waksvik var kveldens visevert – dette har han gjort før!

Intet jubileum uten hilsener. På listen over hilsener sto PEF sentralt, forbundsleder og fylket. Det er stas å fylle år, og vi er glade for at vi hadde mulighet til å slå på stort­rommen. Å arrangere jubileumsfeiring inspirerer til videre arbeid i plan­legging og gjennomføring av ulike arrangementer for og med medlemmene våre.