Nytt fra forbundet
4/2023

På førpremiere

Torsdag 28. september var det endelig duket for førpremiere på dokumentarfilmen LEV VEL (Under huden 2) på Cosmopolite Scene i Oslo.

Tekst:
Thea Kristine Lande

Rådgiver organisasjon og helsefag og prosjektleder

Undertegnede ønsket velkommen og snakket om prosjektet, før regissør Tale Kristine Skeidsvoll og prosjektleder Ellen Morgenstierne fra filmselskapet Hacienda fortalte om prosessen med å lage denne dokumentaren. Deretter ble det filmvisning før det ble en sofasamtale med to av deltakerne i filmen, Vilde Elise Ellefsen og Vibeke Høgseth. Thomas Lund, deltaker i filmen med psoriasisartritt, hadde dessverre ikke mulighet til å delta på førpremieren. For å runde av kvelden spilte artisten Elin Sofye Rabbevåg nydelig musikk for oss. Man kan høre musikken hennes i filmen, og sangen «Born to be» resulterte i mange blanke øyne blant publikum.

Filmen er støttet av Stiftelsen Dam og er et samarbeid mellom Psoriasis- og eksemforbundet, Mage-tarmforbundet og Spafo Norge. Filmen er produsert av Hacienda Film. LEV VEL ligger ute på VGTV.

Vi i Psoriasis- og eksemforbundet ønsker igjen å takke Thomas Lund for sin deltakelse i denne dokumentaren. Takk for at du snakket så åpent og ærlig om hvordan det oppleves for deg å leve med psoriasisartritt.

Om LEV VEL

På førpremiere på dokumentarfilmen LEV VEL, der Vibeke Høgseth (t.v.) og Vilde Elise Ellefsen fortalte om hvordan det var å delta i filmen.

LEV VEL er en dokumentarfilm der vi møter Thomas Lund, Vilde Elise Ellefsen og Vibeke Høgseth som gir oss sterke innblikk i sine liv med kronisk sykdom. Thomas sine vonde ledd grunnet psoriasisartritt har det bedre når han oppholder seg på Gran Canaria. Hvordan er det å leve med stomi, altså pose på magen? Filmen følger Vilde, som lever med morbus Crohn og har derfor pose på magen. Vibeke har Bektherevs sykdom. «Det er ikke en sykdom du dør av. Men hva gjør du når du ikke kan leve med den heller?» spør hun i filmen.