Nytt fra forbundet
4/2023

Årets HS-seminar

13.-15. oktober var det klart for HS-seminar i Trondheim.

Tekst:
Kristine Midtsæter

HS-utvalget

På HS-seminaret spilte deltakerne escape room i brettspillformat.

I år var det 20 deltakere som møttes på hotellet Scandic Nidelven for ei innholdsrik helg med foredrag, erfaringsutveksling og aktivitet. Vi tok det rolig på fredagen med middag for å bli bedre kjent. Gunn Grav Graffer fra sentralstyret og PEF Trøndelag holdt innlegg om sin historie og om Psoriasis- og eksemforbundet (PEF). På lørdag var det foredrag med hudlege Kåre Steinar Tveit (eller dr. Kåre som han selv sier) fra Haukeland universitetssjukehus. I tillegg holdt Hilde Ness Johansen fra 5D Wound Care (sårstell) og sexolog Vigdis Moen foredrag.

Puls og hjerne

Etter pausen spiste vi middag, og så skulle vi prøve oss på Deadline som ble arrangert av We Escape. Deadline er en type escape room i brettspillformat. Spillet satte virkelig i gang både puls og hjerner. Deltakerne hadde 60 minutter på seg på å fullføre oppdraget som var å bryte seg inn i en koffert og forhindre at firmahemmeligheter ble offentliggjort. Konkurranseinstinktet kjentes i lufta, og på slutten hadde flere grupper nesten fullført oppdraget. Til slutt hadde vi en vinner, som fikk heder, ære og belønning.

Søndag var det tid for foredrag med PEF-rådgiver Thea Kristen Lande som snakket om kosthold og livsstil. Deretter var det brukerrepresentant og leder i PEF Nordmøre, Stig Marius B. Åsgård, sin tur. Han snakket om rettigheter og møtet med NAV og helsevesenet.

Evaluering

Vi delte ut et evalueringsskjema som deltakerne svarte på, og ut ifra det var det et svært vellykket seminar. Ut av en totalscore på ti, så landet seminaret på 8.6, noe vi er svært fornøyd med. Vi fikk både positive og kritiske tilbakemeldinger som vi tar med oss videre, slik at det neste seminaret blir enda bedre. Til slutt ønsker vi å takke vår hovedsponsor Stiftelsen Dam for støtten. I tillegg vil vi takke PEF Trondheim og omegn for deres bidrag. Under seminaret fikk alle deltakerne en goodiebag hver med notatbok, penn og flere flotte produkter. Vi vil takke PEF, Max Reklame, Smith & Nephew, OptimaPH og Mölnlycke for rabatter og vareprøver.