Kryssord og sudoku
3/2023

Kryssord og sudoku

Kryssordpremie

Vinn Dexeryl mykgjørende krem til hele familiens tørre hud. Den kan brukes til behandling av tørr hud og hudlidelser slik som atopisk eksem, iktyose, xerose og tørr hud på føttene hos diabetikere. Den kan også brukes til tørre hender og rødme forårsaket av strålebehandling. Kan brukes av alle aldre, selv nyfødte. Dexeryl både fukter, mykgjør og beskytter huden effektivt. Den er enkel å smøre ut og virker ikke fet og klissete og er registrert som medisinsk utstyr. Vinnerne får Dexeryl 500 g i pumpe og Dexeryl 250 g i tube.

Nye oppgaver

  1. En rotvekst som kommer fra Sørøst-Asia kalles også for ung ingefær og brukes på samme måte og på de samme områdene som ingefær, men smaken er noe mildere. Navnet?

  2. En type brødfrukt, opprinnelig fra India, spises som en frukt i motsetning til andre varianter brødfrukt som tilberedes som grønnsak. Hva heter frukten som vokser på trær og kan veie mer enn 10 kg. og er en god kilde til vitamin A og vitamin C?

  3. Hva heter nasjonalfuglen på Island?

  4. Hva heter nasjonalparken som ligger i Engerdal og Røros kommune hvor elver, tjern og sjøer setter sitt preg på området og utgjør mer enn ti prosent av arealet?

Løsningsordet med navn og adresse sendes til:

Epost:post@pefnorge.no eller

Postadresse: Psoriasis- og eksemforbundet, pb. 6547 Etterstad, 0606 OSLO.

Svarfrist: 16. november 2023

Vinnere vil bli kunngjort i neste nummer av Hud & Helse.

Vinnere av kryssord nr. 2 / 2023 ble:

Målfrid Østmoe

Berit Rausand

Arne Helgesen

Riktig løsningsord var «Gir nærhet til havet».

Fasiten finner du her.