Forbundslederen
3/2023

Oppsummering av et halvår

Tord Johansen

Stolt leder i Psoriasis- og eksemforbundet

Tord Johansen

Sola er fin på dagen, men slår seg sakte av utover kvelden. I skrivende stund er det straks høst, og med det er det tid til å tenke over hva en har gjort dette halvåret. Mange personlige regnskap kommer en nok sikkert fint ut av.

Nå som valgene i kommuner, bydeler og fylker er over, er det klokt å invitere seg selv til et møte med politikere eller andre fra sykehus eller fra helseledelsene i kommunene. En god kombinasjon med en prat og lett og forståelig informasjon om hva Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) er og hva vi gjør. Det skal ikke så mye til enn å vise oss frem for folk.

Jeg var så heldig med å få behandlingstur til Tenerife. Jeg var spent på anlegget, folket og blanding av psoriatikere og revmatikere. Etter litt innkjøringsutfordringer, ser det til å bli et velfungerende og greit behandlingssted.

Alt var stort sett på et plan. Enkeltrom og to barnebasseng med saltvann, og 100 meter til stranden. Og det var sentrumsnært.

Jeg har fulgt med på den tragiske skogbrannen på Tenerife i sommer. Geografisk er brannen på nordre del av øya, behandlingssenter ligger helt i sør.

LØP OG SØK alle dere som føler at dere trenger dette tilbudet. Går søkningsantallet ned vet vi alle hva som kan skje – at de økonomiske midlene til ordningen blir redusert. PEF jobber inn mot sentrale myndigheter og regjering for å løfte inn igjen de midlene som ble redusert til behandlingsreiser over statsbudjsettet.

Det skjer stadig noe hos PEF i høst. Her er en liste over hva vi allerede har gjort og skal gjøre:

  • Representantskapsmøte

  • Stort organisasjonskurs

  • Sentralstyremøter

  • Lokal- og fylkeslagsmøter

  • Diverse kurs

  • Regionskonferanser

Lista er lang, aktiviteten stor. Så takk for jobben godtfolk.

Enda en gang vil jeg nevne: Hold deg til din egen fastlege og å få et godt helseforhold til vedkommende. Ha også et nært og godt forhold til din hudlege. Det gjør prosesser enklere og gode. En behøver jo ikke å fortelle samme historie mange ganger.

Jeg vet at jeg vil treffe mange av dere medlemmer på forskjellige kurs og konferanser i høst. Dette ser jeg fram til, for vi må kunne diskutere det aller meste som kan gavne PEF av organisering inn i fremtiden.

Vil takke dere frivillige lokalt og sentralt og dere i administrasjonen for god jobb.

Jeg ønsker alle medlemmer en helt utrolig høst.