Nytt fra forbundet
3/2023

Hva med et slag kort?

Nå kan du bestille PEF-kortstokken med informasjon om diagnosene våre.

Tekst:
Sanna Grydeland

Helse- og trenings­rådgiver i Psoriasis- og eksemforbundet

Etter gode innspill fra enkeltmedlemmer, utvalg og helsefaglige personer, har vi i samarbeid med grafisk designer Silje Amundsen Faugli, laget PEF-kortstokken. Vi ønsker derfor å takke for alle gode innspill!

Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) ble tildelt midler fra Stiftelsen Dam til prosjektet «Kort fortalt» i 2022. I tillegg til å være en tradisjonell kortstokk, kan den brukes til folkeopplysning ved å dele informasjon om diagnosene psoriasis, atopisk eksem, hidradenitis suppurativa (HS), kronisk urtikaria (elveblest) og psoriasisartritt. Kort­stokken kan også brukes som et
samtaleverktøy.

Kortstokken har fire kategorier, sortert etter de fire symbolene:

hjerter Samtalestartere (uavhengig av diagnose)

spar Fakta om diagnosene våre

ruter «Jeg skulle ønske du visste…» /«Visste du at..» (om diagnose)

kløver Råd og tips om min diagnose

Vi vil gjerne dele ut kortstokken til så mange som mulig, som for eksempel steder hvor det spilles kort og hvor det kan være nyttig med en informativ kortstokk, som barne- og ungdoms­skoler, ungdomsklubber, videregående skoler, hytter, barneavdelinger, leirskoler, sengeposter og rehabiliteringsklinikker.

Har din arbeidsplass eller din avdeling lyst på en kortstokk? Send inn en forespørsel på epost til post@pefnorge.no. Hvis det blir mange forespørsler, vil medlemmer prioriteres.

Sanna Grydeland er prosjektleder for «Kort fortalt». Hvis du har spørsmål om kortstokken, kan du kontakte henne på epost sanna.grydeland@pefnorge.no