Nytt fra forbundet
3/2023

PEF-høsten 2023

Vi går i år igjen en travel høst i møte med mange spennende planer.

Tekst:
Mari Øvergaard

Generalsekretær i Psoriasis- og eksemforbundet

Dokumentarfilmen «Lev vel» har premiere 28. september.

Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) gjennomførte representantskapsmøte og organisasjonskurs 1.–3. september. Tillitsvalgte møttes for en helg med å behandle viktige organisasjonssaker og få input.

Et av de virkelig store høydepunktene denne PEF-høsten, er fagkonferansen «Huden og psyken» om hudsykdommer og psykisk hele og uhelse. Den arrangeres lørdag 28. oktober på Nationaltheatrets konferansesenter i Oslo. På konferansen vil fagfolk og forskere dele av sin kunnskap om tematikken, og flere pasienter vil dele sine historier og sine erfaringer. Konferansen er støttet av Stiftelsen Dam, og du finner mer informasjon på huportalen.no.

Dokumentarfilm

Husker du dokumentarserien «Under huden»? 28. september lanserer vi dokumentarfilmen «Lev vel». Denne gangen treffer vi også tre pasienter som forteller om livet og utfordringene med sin diagnose. En av deltakerne er Thomas Lund som har psoriasisartritt. Filmen er produsert av Hacienda film og er støttet av Stiftelsen Dam. Den blir vist på VGTV, og vi gleder oss til premieren. Følg med på hudportalen.no og i sosiale medier for mer informasjon.

Vi fortsetter å jobbe med en rekke forskjellige informasjonsprosjekter denne høsten. Vi er allerede i gang med å gjennomgå og oppdatere all diagnoseinformasjon på hudportalen.no. Vi har også tenkt til å lage en rekke nye brosjyrer og informasjonshefter, blant annet om hidradenitis suppurativa (HS). Og vi fortsetter opplysningsarbeid om viktige temaer som fothelse, seksuell helse og psykisk helse for hud- og leddpasienter.

Politisk arbeid

Det politiske arbeidet prioriteres høyt og tar mye tid om høsten. Forslag til neste års statsbudsjett legges alltid frem i oktober, og da jobbes det med å finne ut hva som skjer med de viktige sakene for våre medlemmer. Viktige saker er blant annet behandlingsreiser til utlandet, egenandelsordninger og bevilgninger til spesialisthelsetjenesten, som følges tett av PEF alene og i samarbeid med Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) og andre samarbeidspartnere.

For mer informasjon om arrangementer eller prosjekter, anbefaler vi å følge med på hudportalen.no, PEFs Facebook-side eller ta kontakt med administrasjonen på epost post@pefnorge.noeller telefon 23 37 62 40. Lurer du på hva som skjer i ditt lokallag? Ta kontakt med dine tillitsvalgte. Kontaktinformasjon finner du på hudportalen.no.