Psykisk helse
4/2023

Min fremtidige partner får ta meg som jeg er

28. oktober deltok jeg på fagkonferansen Huden og psyken, arrangert av Psoriasis- og eksem­forbundet. Jeg syntes det var flott at man fikk høre ulike pasienthistorier og ikke bare innlegg fra fagpersoner.

Tekst:
Regine Folkman Rossnes

Medlem i Psoriasis- og eksemforbundet

Regine Folkman

Å høre andre pasienters historier og synspunkt kan bidra til at man føler seg mindre alene. Eventuelt også få nye perspektiver. På en slik konferanse er det også bra at fagpersoner får med seg dette. Tross alt er det oss pasienter som har erfaring i praksis og er avhengig av fagpersonene. Som fastlege Kaveh Rashidi var inne på i forrige utgave av Hud & Helse: «Jobben vår er å ta vare på pasienten, ikke huden!». Dessverre er ikke alle møter med leger like gode, det har jeg selv fått erfare. Som det også ble påpekt under konferansen, er det stor mangel på hudleger i Norge. En dyktig hudlege vi hadde i Oslo, gikk dessverre bort i år. Det var Jørgen Rønnevig som drev Nordbergklinikken med sin kone.

Regine Folkman Rossnes deltok i kroppskunstprosjektet Body PainT til PEF-ung der utslett til deltakerne ble malt av en makeupartist og fotografert. Dette et av fotografiene som ble tatt av Rossnes.

Foto: Tøri Gjendal