PEF ung
1/2022

Sommer med PEF-ung

Helgen 24.-26. juni inviterer vi til en kongehelg. Vi har booket overnatting i hjertet av Kongeparken. Det er kun 28 plasser, så her må man være tidlig ute.

Tekst:
Maren Awici-rasmussen

Organisasjonsrådgiver i Psoriasis- og eksemforbundet

Sist sommer lanserte fornøyelsesparken Kongeparken utenfor Stavanger Bate Lodge. Vi skal altså «glampe» (luksusutgaven av å telte. Red. anm.) og har booket oss inn i hytteteltene. Alle hyttetelt har to soverom, stue, bad og egen balkong. Og best av alt, vi som overnatter i parken får tilgang til helt unike opplevelser utenfor parkens åpningstid.

PEF-ung-gjengen er et fellesskap hvor man kan dele erfaringer og dra nytte av hverandres kunnskap. Ungdomsstyret håper dere vil ta del i dette.

Meld deg på!

Er du under 13 år, må du ha med verge. Dere dekker selv reise, og det koster 300 kroner for enkeltpersoner og 500 for familier å delta. Arrangementet har vært veldig populært de siste årene, og vi vil derfor åpne påmeldingen allerede 10. april. Da vil også gruppen som ikke følger med på sosiale medier eller har epostadressen sin registrert, få like muligheter til å melde seg på.

PEF-ung 35 år!

Også dette året blir et aktivt år. PEF-ung blir 35 år, og det skal markeres. Dette året skal vi lansere en fargeleggingsbok for smidig smøring, vi gjennomfører et spennende kroppskunstprosjekt, drar på tur med smørebussen i løpet av sommeren og ENDELIG kan vi invitere gutta til spilltreff!

Ungdomskonferanse og landsmøte

Helgen 21-23. oktober gjennomfører vi landsmøte og ungdomskonferanse. Vi har booket 30 rom på hotellet Scandic Asker utenfor Oslo. Hotellet ligger rett med togstasjonen, og både flytog og VY går dit. Tema på ungdomskonferansen blir «smertemestring», og vi har allerede booket Simen Almås til å holde innlegg for oss. Denne helgen blir brukt til å markere at PEF-ung er 35 år i år. Det gleder vi oss veldig til!

«PEF-ung-gjengen er et fellesskap hvor man kan dele erfaringer og dra nytte av hverandres kunnskap»

Kroppskunst

Siste helgen i mars gjennomførte vi prosjektet «Med utslett som inspirasjon og lerret» i Oslo. Linda Røhmen utsmykket sju personer med kroppsmaling inspirert av livet med en hudsykdom. Fotograf Tøri Gjendal tok bilder av gruppen, og bildene vil bli tilgjengelige både som fysisk og digital kunstutstilling. Dette er et veldig spennende og gøy prosjekt som vi virkelig gleder oss til å vise dere resultatet av. Vi håper dere vil bli inspirert til å vise frem deres naturlige kroppskunst (les: utslett)!

Fargeleggingsbok

Vi jobber for tiden med en fargeleggingsbok for smidig smøring. Denne boken kan benyttes i behandlingsøyemed eller til hygge. Det blir flotte illustrasjoner hvor barna kan kjenne seg igjen i karakterene og situasjonene som fargelegges. Dette gleder vi oss til å dele med dere!

Spillprosjekt

Vi har endelig fått midler til å samle en gruppe gutter til spillhelg. Det blir gaming og moro, samt fokus på livet med hudsykdom. Tiltaket er enda i startfasen, og mer informasjon blir tilgjengelig etter hvert.

PEF-ung har endelig fått midler til å samle gutta til spillhelg

Foto: iStock

Smørebuss

I sommer finner dere oss på stand på diverse musikkfestivaler. Der vil vi gi kunnskap, servere konkurranser og mye moro! Hvor du finner oss, vil blir informert om etter hvert.

Smøre-TV

I vinter ferdigstilte vi den første av tre animasjonsfilmer. I løpet av 2022 vil det lanseres to filmer til, begge for aldersgruppen 6-10 år. Når filmene er ferdig, vil vi invitere til lanseringsfest. Håper vi ser flere av dere der, og at dere liker filmene og opplever dem nyttige.