Nytt fra forbundet
1/2022

Sentralstyrekandidatene

På landsmøtet i april velges et nytt sentralstyre i Psoriasis- og eksemforbundet. Her er kandidatene.

Leder: Tord Johansen
Lokallag: PEF Mo

– PEF er min organisasjon, og jeg ønsker å jobbe med påvirkning inn mot beslutningstakere og bevilgende myndigheter. Det sittende sentralstyret har først og fremst klart å få økonomien under kontroll.


Nestleder: Jan Erik Haugom
Lokallag: PEF Oppland

– Jeg ønsker å fortsette og jobbe for enda bedre kommunikasjon mellom lokal og fylkeslag – og mellom medlemmer og PEF sentralt. Og så vil jeg bidra til å utvikle PEF til en enda mer moderne og fremtidsrettet organisasjon med bedre medlemstilbud.

Irmelin Einevoll
Lokallag: PEF Bergen og omegn

– Jeg har en del erfaringer, som jeg tenker kan være kjekt å ta med seg i arbeidet med å sikre rettigheter for medlemmene i PEF. Jeg jobber for tiden som helsefagarbeider innen velferdsteknologi


Styremedlem: Liv Skovdahl
Lokallag: PEF Fredrikstad og omegn

– PEF er en stødig organisasjon som ivaretar medlemmenes interesser på beste måte og bistår dem som trenger det. Jeg vil arbeide for at PEF skal være en åpen og inkluderende organisasjon med rom for, og med respekt for alle.

Styremedlem: Gunn Grav Graffer
Lokallag: PEF Trondheim og omegn

– Jeg har vært medlem i PEF siden 1983, og jeg har vært leder og styremedlem i tidligere PEF Sør-Trøndelag. Jeg har vært delaktig i mestringskursene ved St. Olavs Hospital og deltatt på samlinger med blant annet sykepleiere og leger.

1. vara: Helge Vilhelmsen
Lokallag: PEF Sogn og Fjordane

– Det er spennande å vere med i PEF fordi ein får ny kunnskap om behandling av dei ulike hudsjukdommane og ein møter nye og gamle medlemmer. Med lang fartstid i forbundet, trur eg at eg har mykje å bidra med i sentralstyret.

2. vara: Arnhild Fondal
Lokallag: PEF Levanger og omegn

– Jeg vil bidra med min erfaring som psoriatiker og tillitsvalgt gjennom mange år. I tillegg vil jeg nevne at brukermedvirkning har vært viktig for meg etter at det ble innført.


3. vara: Kristin Windahl
Lokallag: PEF Oslo

– Jeg er spesielt opptatt av å bidra med relevant informasjon om HS til både helsetjenesten, helsepersonell, medlemmer og ikke minst til unge personer. Jeg ønsker å møte de unge der de er, slik at de kanskje kan slippe alle fordommer og skam som vi andre er blitt møtt med.

Fyldigere presentasjon av kandidatene finner du i Hud & Helse nr. 2 – 2021.

Ny kandidat

Styremedlem: Anne Britt Nicolaysen Frivoll(Ny kandidat etter at Mona Grorud Sørensen trakk seg.)

Lokallag: PEF Agder

– Jeg heter Anne Frivoll, er 58 år og bor på Hægeland i Vennesla kommune i Agder. Jeg jobber på videregående skole som fagarbeider på restaurant og matfag.

– Hvorfor er du engasjert i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) og hva har du tidligere gjort i forbundet?

– Jeg er engasjert PEF fordi jeg har psoriasis og psoriasisartritt. Gjennom PEF har jeg fått råd og tips fra andre. Dette gjorde at jeg selv ville engasjere meg i forbundet, slik at jeg kunne hjelpe andre i samme situasjon. Jeg har gjort forskjellige ting i forbundet. Jeg sitter i styret i PEF Agder (tidligere Vest-Agder), og dette har jeg gjort over flere perioder. I tillegg er jeg likeperson for psoriasis og psoriasisartritt i Agder. 

– Hva vil du bidra med som sentralstyremedlem i PEF?

– Jeg vil bidra med erfaringen jeg har fra min egen diagnose. I tillegg vil jeg bidra med erfaringene jeg har tatt med meg både fra det å sitte i styret i Agder, samt arbeidet som likemann i Agder.