PEF Ung
2/2023

Kroppskunst blant makeupartister

23.–25. mars hadde vi utstilling i samarbeid med Image­akademiet i Oslo.

Tekst:
Thea Kristine Lande

Rådgiver organisasjon og helsefag i Psoriasis- og eksemforbundet

Imageakademiet er en skole som blant annet utdanner makeupartister. Linda Røhmen, makeup­artisten som malte de nydelige kunstverkene som er på bildene i kroppskunstprosjektet til PEF-ung, jobber på Imageakademiet. Derfor var det naturlig å bruke skolens lokaler når vi skulle samarbeide om en utstilling. Vi hadde vernissasje torsdag 23. mars.

Vi stilte ut bildene våre og ellers stilte Imageakademiet ut kunst deres studenter har laget, blant annet en kles­kolleksjon, parykkdesign og avantgarde makeup. Vi serverte wraps, cupcakes og rosa brus til alle som kom.

Vi var spente på oppmøtet, og vi ble positivt overrasket. Omtrent 70 personer tok turen innom utstillingen! Det gjorde oss veldig glade.

Linda Røhmen åpnet kveldens program ved å snakke litt om Imageakademiet og deres utstillinger, før Elisabeth Bakken og Marte Øverås fra PEF-ung fortalte om vårt prosjekt. Kveldens underholdning var dragartistene Ashley Fistdale og Kween Artica – kjempegøy! Tusen takk til alle som gjorde denne kvelden mulig – og takk til Stiftelsen Dam som bevilget penger til å gjennomføre kroppskunst­prosjektet.