Nytt fra forbundet
2/2023

Konferanse om huden og psyken

Kropp og sinn henger sammen. Du kan nesten ikke ha en syk kropp uten at sinnet påvirkes.

Tekst:
Trine Knudtzon

Prosjektleder for konferansen «Huden og psyken»

Tone Oord (t. v.) og Florence Dalgaard kommer på konferansen om psykisk helse.

På konferansen «Huden og psyken» til Psoriasis- og eksemforbundet vil vi belyse sammenhengen mellom hudsykdommer og psykiske utfordringer. Konferansen avholdes lørdag 28. oktober på Nationaltheaterets konferansesenter i Oslo.

Som vi annonserte i Hud & Helse nr. 1 i år, har vi allerede knyttet til oss de spennende bidragsyterne allmennlege Kaveh Rashidi, hudlege Flora Balieva og revmatolog Roald Omdal.

I tillegg vil lege Tonje Oord dele sin kunnskap om hvordan vi kan forstå oss selv bedre og forhåpentligvis også ivareta oss selv bedre. Oord har påbegynt spesialisering i psykiatri og har erfaring fra blant annet Distriktspsykiatrisk senter (DPS) og Modum Bads avdeling for angstlidelser. Hun er også gründer av SamtaleLegen.no. Florence Dalgard er hudlege, psykiater og dosent ved Universitetet i Lund i Sverige. Hun har forsket på psykodermatologi og er president i den europeiske foreningen for psykodermatologi. På konferansen vil hun snakke om stigmatisering, kroppsbilde og seksuell helse.

På konferansen vil også flere pasienter fortelle sine historier som flere kanskje vil kjenne seg igjen i, og vi er takknemlig for at de vil dele sine historier og erfaringer. Det blir også spennende panelsamtaler med fagfolk der vi blant annet vil utfordre helsevesenet i møte med pasientene. Får pasientene den hjelpen de trenger? Samtalene ledes av vår konferansier Kaveh Rashidi.

I pausene får vi mulighet til å nyte PEF-ungs profilerte kropskunstutstilling. Flere av deltakerne som er avbildet vil være tilstede og fortelle om prosjektet.

Er du interessert i å vite mer om konferansen? Gå inn på hudportalen.no/konferanse for å lese mer.